Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belletje naar klantenservice fors goedkoper

03-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bellen_vrolijk_laptop_bed_930x520
Wie naar de klantenservice belt via een speciaal 0900-nummer, betaalt voortaan alleen nog de normale gesprekskosten. De extra toeslag van maximaal een euro per gesprek is vanaf 1 juli 2017 verboden, meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
Nog lang niet alle tarieven aangepast
Toch hebben lang niet alle bedrijven hun tarieven aangepast, blijkt uit een inventarisatie van het klantenservicebedrijf VraagAlex.nl die de tarieven van honderd bedrijven checkte.
Tarieven per gesprek
Zo rekent reisaanbieder TUI nog 70 cent per gesprek, fitnessketen Basic-fit zelfs een euro per gesprek extra en webwinkel Alles4noppes.nl rekent 45 cent per minuut. TUI heeft al aangeven dat binnen enkele dagen alsnog de toeslag wordt geschrapt. Bij energiemaatschappij Essent staat op de website dat er een toeslag wordt gerekend, maar wie belt, merkt dat deze is afgeschaft.
Essentieel onderdeel 
De tariefregels veranderen als gevolg van een uitspraak van het Europese Hof, aldus de ACM. Het Hof vindt dat klantenservice een essentieel onderdeel is van een product of een dienst. Bedrijven die zich niet aan regels houden, kunnen een boete krijgen van ACM. ANP
In februari van dit jaar besteedde Kassa nog aandacht aan onbewust bellen naar peperdure 0900-nummers. Bekijk het fragment hieronder terug.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!