Kassa

ACM waarschuwt voor webshop 123soatest.nl

03-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
soatests site 930
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de praktijken van webwinkel www.123soatest.nl. De toezichthouder heeft sterke aanwijzingen dat bestelde en betaalde SOA-tests niet worden geleverd. Ook overtreedt de webwinkel het consumentenrecht, door niet binnen de wettelijke termijn van 14 dagen het geld terug te geven als consumenten van de koop afzien.
Klachten via politie en Consuwijzer
Het bedrijf 123concepts B.V. uit Alphen aan den Rijn verkoopt producten om jezelf te testen op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Toezichthouder ACM heeft klachten ontvangen van consumenten via ConsuWijzer. Ook is er door gedupeerden aangifte gedaan bij de politie.  
'Mogelijk gevaar gezondheid'
"Omdat de webwinkel niet levert, heeft de koper niet alleen een financiële strop, maar het kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid omdat hij of zij niet snel kan testen op een soa", aldus Bernadette van Buchem, directeur consumenten bij de ACM.
Geen terugbetaling
Het gaat volgens de ACM bij 123soatest.nl vaak om aankopen van rond de honderd euro. Ook betaalt het bedrijf consumenten niet binnen de wettelijke termijn van 14 dagen het geld terug als consumenten van de koop afzien. De webwinkel is telefonisch en per e-mail niet bereikbaar. Juist omdat het een gevoelig onderwerp is, zijn benadeelden niet altijd bereid om een melding te doen. ACM onderneemt stappen om deze praktijk te stoppen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!