Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zelfs de Telegraaf en WNL geloven niet meer in Schoof-Wilders

  •  
24-06-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
54316 keer bekeken
  •  

Als zelfs de VVD-gezinde Telegraaf de pijlen op het kabinet richt, dan weet je dat het PVV-gedrocht waar VVD, NSC en BBB achteraan hobbelen vermoedelijk niet lang standhoudt. VVD-leider Dilan Yesilgöz heeft zich door haar samenwerking met de PVV en alle bijkomstige totaalmalloten vakkundig in een hoek gedweild en zowel dissidente partijgenoten als de huiskrant ruiken bloed.

Ook maandag was in de Telegraaf en op 'vrolijk rechtse' omroep WNL alweer de nodige kritiek te horen. Op de door Geert Wilders zo bejubelde 'waar het kan, mogen mensen weer met 130 km/u door het land rijden'. De Telegraaf, gemiddeld genomen toch ook wel een liefhebber van asfalt en harder rijden, besloot die bewering eens uit te pluizen. En uiteraard blijkt dat ook hier voor het ministerie van Infrastructuur - bestierd door twee PVV'ers, Barry Madlener en Chris Janssen - niets te behalen valt. De krant meldt: "Het lijkt op dit moment nergens te kunnen. Een combinatie van verkeersveiligheid, stikstofproblemen en herrieperikelen zit de herinvoering van de 130-norm in de weg."

Volgens de Telegraaf is 130 rijden een utopie. Dat stikstofnorm kan niet gewijzigd worden, die is Europees geregeld en Nederland stoot al meer uit dan wettelijk gezien mag. Compenseren dus. Maar in dat geval moet je bijvoorbeeld de PAS-melders naar huis sturen of boeren uitkopen, wat betekent dat Caroline van der Plas direct op haar achterste hoeven gaat staan. En dus stelt de T. de voor dit kabinet onmogelijke vraag waar de coalitie de prioriteit legt: "bij 130 rijden, of bij het helpen van zogenoemde PAS-melders, het vlot trekken van de huizenmarkt of het onderhoud aan en investeren in infrastructuur."

Eerder al kreeg met name beoogd partijloos premier Dick Schoof de wind van voren van Telegraaf-icoon en voormalig hoofdredacteur Sjuul Paradijs, die zei te vrezen voor “ondermijning van de positie van Nederland: internationaal, financieel, sociaal. Die lui weten niet waarover ze praten. Liegen wordt de standaard.”

Ook opende de krant van wakker Nederland dit weekend het vuur op Yesilgöz. Die is "als geen ander verantwoordelijk [...] voor de huidige wanorde", schreef econoom en Telegraaf-columnist Jaap van Duijn. Het kabinet met de extreemrechtse PVV is volgens hem "de politieke blunder van de eeuw".

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.