Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Yesilgöz: Zorgen om leugenachtige PVV-racist Marjolein Faber als vervanger voor staatsgevaarlijke Markuszower

  •  
14-06-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3932 keer bekeken
  •  
ANP-482644429

VVD-leider Dilan Yeşilgöz heeft twijfels bij de nieuwe kandidaat-minister Marjolein Faber die de PVV naar voren heeft geschoven. Dat meldt ANP. Faber is "niet onomstreden", aldus Yeşilgöz met een flink gevoel voor understatement. Die zorgen heeft ze bij partijleider Geert Wilders en de formateur neergelegd zegt Yeşilgöz vrijdag voor de ministerraad.

Faber is de nieuwe kandidaat op de nieuwe migratiepost nadat de kandidatuur van Gidi Markuszower was ingetrokken omdat hij niet door de screening van de veiligheidsdienst kwam. Faber is een notoire verspreider van racistisch nepnieuws.

Vanuit de oppositie klinkt veel kritiek, niet alleen op de PVV die de een na de andere mislukkeling naar voren schuift, maar ook op de VVD en NSC die toestaan dat deze personen überhaupt worden voorgesteld als bewindspersoon.

Update 13:00 uur:

Formateur Richard van Zwol spreekt maandag tot en met woensdag met de beoogde bewindspersonen in het nieuwe kabinet, zo meldt ANP. Het Bureau Woordvoering Kabinetsformatie heeft vrijdag het overzicht van de gesprekken gedeeld, waarmee ook direct vrijwel alle namen van het kabinet bekend zijn. De naam van Marjolein Faber (PVV) ontbreekt. Of dat ook betekent dat de chronische leugenaar ook alweer is afgevallen, is nog niet duidelijk.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.