Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wopke Hoekstra maakt werk van de sancties… na het weekend

  •  
01-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1459 keer bekeken
  •  
wopkehoekstra

Treuzelaar Wopke Hoekstra trekt zich de kritiek aan dat de overheid nog te weinig heeft gedaan om de sancties tegen Rusland uit te voeren. Daarom is de minister van Buitenlandse Zaken van plan om na het weekend een nationaal coördinator aan te stellen. “Je wilt geen dag missen”, zei Hoekstra vrijdag.

Donderdag nam de Kamer Hoekstra op de korrel omdat de aanpak van de rijke Russen in Nederland allesbehalve voortvarend verloopt. Zo is er voor een half miljard euro aan banktegoeden bevroren, terwijl de Belgen twee weken geleden al beslag hadden gelegd op 10 miljard. Ook heeft Nederland nog geen werk gemaakt van de aanpak van vastgoed dat in Russische handen is.

Het Financieele Dagblad en Follow The Money inventariseerden enkele weken geleden al hoeveel geld rijke Russen in Nederland hebben gestald. De media kwamen uit op bedragen van 35 en 38 miljard euro, waarop beslag zou kunnen worden gelegd.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.