Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Juryleden radioprijs weg vanwege nominatie Johan Derksen

  •  
10-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6223 keer bekeken
  •  
derksen

Twee juryleden van de Online Radio Awards willen niet langer betrokken zijn bij de prijs van de Verenigde Online Radiostations en de site Spreekbuis.nl. Radiopresentator Patricia van Liemt vindt het bizar dat Johan Derksen is genomineerd, kort nadat hij op tv een verkrachting bekende.

“Ik vind het een klap in het gezicht voor alle mensen die ooit te maken hebben gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag”, schrijft zij op Facebook. “Door hem 2 weken na zijn afschuwelijke bekentenis weer naar voren te schuiven, is in mijn ogen niet de juiste weg naar een veiligere leef-, werk- én denkomgeving. Bezinning heeft tijd nodig.”

Ook jurylid Vincent Bijlo vertrekt, schrijft het AD. Hij vindt de kwaliteit van de inzendingen onder de maat. Derksen is genomineerd als ‘beste presentator’. Andere genomineerden in die categorie zijn onder meer Roderick Veelo en Wierd Duk.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.