Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Johan Derksen bekent verkrachting

  •  
27-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
39639 keer bekeken
  •  
johanderksen

In Vandaag Inside heeft Johan Derksen bekend dat hij in zijn jonge jaren een vrouw die buiten bewustzijn was, heeft gepenetreerd met een kaars. Bij het binnendringen van een bewusteloos persoon is er sprake van verkrachting.

“Zulke dingen gebeurden”, zei Derksen dinsdagavond op tv. “Als ik eraan terugdenk, Wilfred: je schaamt je kapot.” Ondanks de schaamte kon Derksen nog wel lachen om de vraag hoe groot de kaars was.

De bekentenis, die was bedoeld als steun in de rug van Johnny de Mol die dinsdag besloot voorlopig te stoppen met zijn talkshow na een anonieme beschuldiging van seksueel misbruik, leidt tot afschuw op sociale media. Talpa heeft bekendgemaakt zo snel mogelijk met Derksen in gesprek te willen.

Update: 
Columnist Roos Schlikker heeft inmiddels laten weten haar vaste plek als tafelgast bij Vandaag Inside te hebben opgezegd. Het eerdere openlijke racisme van Derksen was tot nog toe geen probleem, maar voor Schlikker was na de laatste uitlatingen van Derksen dan toch de maat vol.

Mariëtte Hamer, de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, heeft de bekentenis van Johan Derksen 'ontluisterende televisie' genoemd. Volgens Derksen was het een jeugdzonde dat hij een dronken, bewusteloze vrouw heeft verkracht met een kaars. Omdat het blijkbaar uitgelegd moet worden, wees Hamer erop dat ‘ook in de jaren zestig en zeventig dit gedrag niet normaal [was]’.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.