Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gündoğan haalt uit naar Dassen, co-voorzitter Volt heeft burnout

  •  
21-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1668 keer bekeken
  •  
nilufergundogan

Nilüfer Gündoğan verwijt Laurens Dassen dat hij nog altijd geen onafhankelijk onderzoek heeft ingesteld naar de aantijgingen aan haar adres. “Het moedwillig tegenwerken van een onafhankelijk onderzoek is buitengewoon verwerpelijk”, schrijft ze in een verklaring op Twitter.

Dassen besloot Gündoğan vrijdag opnieuw uit de fractie te zetten. Dassen deed dat na een artikel in NRC Handelsblad waarin verscheidene Volters een boekje opendeden over het gedrag van Gündoğan.

Gündoğan verwijt Volt het vonnis van de rechter nu te negeren. Via de rechter eiste het Kamerlid met succes haar plaats in de fractie terug. “Wat Volt nu doet, is via een aanpassing van het fractiereglement alsnog het vonnis ondermijnen”, meent Gündoğan.

Uit haar verklaring blijkt wel dat ze er rekening mee houdt dat ze niet zal kunnen terugkeren bij Volt. Eerder liet de partij weten dat “bijna alle medewerkers en fractieleden” zich zouden ziek melden als Gündoğan zou terugkeren.

Ondertussen heeft de co-voorzitter van Volt, Sacha Muller, besloten om haar taken tijdelijk neer te leggen. Ze heeft een burnout en zegt tijd nodig te hebben om zichzelf "weer op te laden".

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.