Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

FvD-Kamerlid Van Meijeren droomt van eigen '6 januari' en speculeert over aanslag op parlement

  •  
14-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
5236 keer bekeken
  •  
ANP-451235209

Forum voor Democratie-Kamerlid Gideon van Meijeren heeft gehint op een bestorming van het parlement, in de stijl van de aanslag op het Amerikaanse Capitool, om zo de regering ten val te brengen. Hij deed dat in een gesprek met de Belgische website Compleetdenkers. Andere politici, waaronder premier Rutte, hebben met afschuw op de opmerkingen van het extreemrechtse Kamerlid gereageerd.

Van Meijeren herhaalde zijn vaste riedel dat de Staat zich “tiranniek” gedraagt en dat Nederlanders “van hun grondrechten beroofd” worden. Daarop zei hij dat er een moment aanstaande is waarop het "zo urgent wordt voor mensen die niks meer te verliezen hebben dat ze bij wijze van spreken naar het parlement trekken en zeggen: 'wij gaan hier gewoon niet weg totdat de regering weg is'." Ook zei hij dat bij vergelijkbare bestormingen wereldwijd doden gevallen zijn en sluit niet uit dat dat ook in Nederland het geval zal zijn. Daar voegde hij de juridisch slimme kanttekening aan toe: "We hopen dat we dat kunnen voorkomen en dat alles vreedzaam blijft. Maar dat is wel waar ik op hoop uiteindelijk."

Premier Rutte liet zondagavond weten dat Van Meijeren speculeerde “over het verstoren van ons democratische proces. Dat is verwerpelijk en totaal onverantwoordelijk.” Minister van Justitie Dilan Yesigöz voegde daaraan toe: “Suggereren dat mensen naar het parlement moeten trekken tot de regering weg is, is onacceptabel. Speculeren over mogelijk geweld is bloedlink.”

Ook vanuit de Tweede Kamer zijn de reacties fel. Volgens CU-leider Gert-Jan Segers zal Van Meijeren “niet stoppen met ophitsen totdat die beschaving vertrapt wordt. ‘Hopelijk zonder doden’. Doodeng.” En volgens VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans “is en blijft [het] heel griezelige drek die er uit deze man komt.”

PvdA-leider Attje Kuiken spreekt van "levensgevaarlijke ophitsing". Ook zegt ze: "De grens aan de vrijheid van meningsuiting is nu wel bereikt."

Van Meijeren spiegelt zijn gedroomde aanslag op het parlement aan die van 6 januari 2021 in de VS. Toen bestormde een uitzinnige meute Trump-aanhangers het Capitool in een poging Trump met geweld in het zadel te houden. Als direct gevolg van die aanslag kwamen vijf politieagenten die bij de bestorming aanwezig waren om het leven. 

Complotdenker en rechtsextremist Van Meijeren kwam een maand geleden ook in opspraak toen hij een journalist intimideerde, dat heimelijk filmde en de beelden daarna online zette. Forum-aanhangers kwamen daarop in drommen in actie om de journalist online te belagen. 

Update 10:00 uur:
Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt of de uitspraak van Van Meijeren strafbaar is en reden kan zijn voor vervolging. Dat zegt een woordvoerder van het OM tegen RTL Nieuws.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (48)

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout15 nov. 2022 - 12:37

De dweepzieke duisterlingen van raddraaiend rechts blaken van demonische dadendrang om de doctrine van hun dwingeland gestalte te geven.

Prins Zonneschijn
Prins Zonneschijn14 nov. 2022 - 15:48

Hoe lang moet deze zwakbegaafdheid nog voortduren in ons parlement?

Bert van der Neut
Bert van der Neut14 nov. 2022 - 14:45

Wat van Meijeren doet is een hoop ophef veroorzaken. Daar leeft FvD van. Het gedrag is verwerpelijk en hoe meer aandacht hoe mooier ze het vinden. Geen aandacht geven. Ze komen vanzelf op 0 zetels terecht. Maar waar van Meijeren over droomt dat gebeurt in de praktijk al. Alleen daar is weinig ophef over.

Vervatte
Vervatte14 nov. 2022 - 14:16

Dit soort gasten leeft alleen op onvrede van de massa en er is een hoop om ontevreden over te zijn. Dat is waar. Als je de 'angel' uit dit soort mensen wilt halen, dan zou je er voor moeten zorgen dat de massa meer tevreden is, weten waar we heen gaan en een duidelijk antwoord hebben op de spelende problemen.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin14 nov. 2022 - 14:15

Hij kan volgens mij voor opruiing gepakt worden, zolang dat niet gebeurt gaat hij door.

Leman
Leman14 nov. 2022 - 13:45

"Andere politici, waaronder premier Rutte, hebben met afschuw op de opmerkingen van het extreemrechtse Kamerlid gereageerd." Deze reactie is van hetzelfde stemmingmakerij kaliber. Overdreven en bedoeld om het eigen onvermogen te verbloemen om eens inhoudelijk te reageren op de sentimenten die er inmiddels zijn na zoveel jaren van afbraakbeleid als gevolg van stuitende onverschilligheid en incompetentie. Ja het is beter om deze regering te vervangen door mensen die het landsbelang voorop stellen en niet meegaan met globalistische motieven of van manipulatieve politiek met verborgen agenda. voorbeeld: Doelbewust de vissers niet ondersteunen met geld uit Brussel dat klaarligt om de hoge dieselprijs te compenseren. Reden: Ze willen de Noordzee volgooien met windmolens en dan zijn die vissers maar lastige tegenstanders. De hoge dieselprijs is zeer welkom en men hoopt dat de gehele visserijsector het loodje legt. We hebben een regering nodig die zorgt voor een stabiele energieprijs. Deze regering gebruikt de hoge energieprijs om hun doelstellingen te halen. Logisch dat men dat op een bepaald moment doorheeft en het niet meer pikt. Om dat met een revolutie te bereiken is echter niet meer van deze tijd. Ik hoop dat er straks verstandige partijen gaan winnen met de verkiezingen zodat we afscheid kunnen nemen van deze opportunistische bende oplichters.

4 Reacties
Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa14 nov. 2022 - 15:31

Het is vaak stemmingmakerij, omtrent FVD. Maar, in dit geval is het FVD wel echt buiten de lijntjes aan het kleuren, buiten de wettelijke lijntjes. Hij had het dan toch echt anders moeten verwoorden allemaal. bedoeld om het eigen onvermogen te verbloemen om eens inhoudelijk te reageren op de sentimenten die er inmiddels zijn na zoveel jaren van afbraakbeleid als gevolg van stuitende onverschilligheid en incompetentie. Ja het is beter om deze regering te vervangen door mensen die het landsbelang voorop stellen en niet meegaan met globalistische motieven of van manipulatieve politiek met verborgen agenda. Hier heb je wel gelijk in en velen hier gaven dat al aan, zeiden iets gelijks. De regering faalt compleet, op alle vlakken. En ja, dan komt iets als FVD op. En hoe langer het wanbeleid van de regering blijft dooretteren, hoe radicaler FVD wordt. Straks nog een fijne lockdown, van een paar maanden ? Inflatie naar 25 procent? Huizenprijzen met nog een ton omhoog? gas prijzen, extra hoog? En een miljard naar 'milities' in Oekraïne?

Prins Zonneschijn
Prins Zonneschijn14 nov. 2022 - 15:51

Ik denk dat een hoge dieselprijs een goed middel is om het milieu te sparen. Hogere dieselprijzen zou ik zeggen.

Sonic2
Sonic214 nov. 2022 - 16:45

@ Leman Forum en PVV waren allang al de grootste partij van dit land geweest als ze niet zo radicaal hadden geopereerd. Je kunt dat ook gewoon uitrekenen. 32% van de Nederlandse kiezers geeft de PVV een kans op zijn of haar stem. Als er in Nederland al een "kartel" is dan is het omdat PVV en Forum dat over zichzelf afroepen. Iedereen van VVD tot GL heeft nu hetzelfde belang. De reden dat Rutte er nog zit, is omdat "rechts"zo radicaal is. Wilders had in 2010 al premier kunnen zijn. Omdat Nederland( zeker cultureel) een rechts land is. Altijd al geweest. En voor de rest is het geen stemmingmakerij. De meeste politici trekken nu een grens. Heel goed wat mij betreft. Zou u en vele reageerders hier ook eens moeten doen. En we gaan het lekker simpel maken Sta je aan de kant van Poetin of aan de kant van het Westen? Ik weet dat dit ongenuanceerd is, maar het is tijd om politieke kleur te bekennen

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa14 nov. 2022 - 21:00

Sta je aan de kant van Poetin of aan de kant van het Westen? Ik weet dat dit ongenuanceerd is, maar het is tijd om politieke kleur te bekennen Een heel erg commanderende toon, heb je hier. Alsof de wereld zo simpel is, als dit. Ik ben geen fan van Rusland, maar ook niet van Amerika. Ik hoef niet de hele tijd 'kleur te bekennen'. Ik anticipeer op het moment en op de specifieke omstandigheden. Ik zit niet vast aan een of andere 'kleur'.

Break on through
Break on through14 nov. 2022 - 13:23

Mooi dat van te voren .e.e.a word aangekondigd. Kun je als defensieapparaat daar mooi op inspelen door strategisch gewapende mensen op te stellen, al dan niet bij versterkte posities cq bunkers. Maar goed, het word tijd dat de FvD verboden, ontbonden en vervolgd word. Met figuren als van Meijeren, Baudet en hoe heet de ander clown? fijn in de koepel van Breda. Hebben we weer "de drie van Breda" :)

Olav Meijer
Olav Meijer14 nov. 2022 - 12:31

Deze ver afgedreven rechts-extremist zegt er natuurlijk niet bij wat er zou (moeten) gebeuren "als de regering weg is" ten gevolge van zijn natte-droom-actie. Alsof op dat moment ook het parlement meteen in rook zou zijn opgegaan. "Verstoren van het democratische proces" is een eufemisme voor een rechtse coup. Dit soort uitspraken is m.i. strafbaar, omdat het om "opruiing" gaat, hoe onderkoeld ook geformuleerd.

4 Reacties
Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa14 nov. 2022 - 13:42

Ik denk wel, dat dit inderdaad juridisch gezien 'opruiing' is. Ik denk alleen niet dat ze FVD gaan verbieden, omdat dat tot nog grotere onrust zou leiden. Deze ver afgedreven rechts-extremist zegt er natuurlijk niet bij wat er zou (moeten) gebeuren "als de regering weg is" ten gevolge van zijn natte-droom-actie. Dan zou er denk ik een FVD regering komen.En dan zouden er muren om Nederland heen gezet worden, zodat refugees niet meer binnen komen (soort DDR/westduitsland muren). We zouden 'boreaal' onderwijs krijgen, voor de kinderen. Er zouden vele politieagenten en boa's aangesteld worden, die refugees het land uit moeten gooien. Men zou uit de EU gaan en handelsbetrekkingen aangaan met Rusland en Hongarije. Men gaat ook terug naar de gulden. Aan problemen als woningnood en inflatie en armoede, gaan ze niet zoveel doen. Althans, ik denk dat dat ongeveer is wat men voor ogen heeft.

Sonic2
Sonic214 nov. 2022 - 16:11

@Baloemparoempaloempa Uw reacties( ook die van Kit trouwens) zijn exact de reden waarom Forum eindeloos over de grens kan gaan. Van Meijeren is slechts een gevolg. En het is de schuld van woke links. En we moeten ze niet te veel aandacht geven. En als links maar nationalisten hun zin geeft dan gaan ze allemaal GL en D66 stemmen. En nog meer van deze waanzin. En die mensen die menen op te moeten komen voor de vrijheid van van Meijeren die doen in werkelijkheid aan het afbreken van de democratie. Wat vele mensen hier totaal niet erg vinden. Die willen maar wat graag een nationalistische heilstaat. Het is niet dat u een verkeerd persoon bent. Dat bent u zeer beslist niet, maar dit soort gevaarlijke redenaties geven rechts radicale partijen veel te veel ruimte. Forum zal niet deradicaliseren. Forum zal niet matigen. Forum zal niet inschikken. Forum zal blijven scheuren tegen de rechtstaat. En over de rechtstaat. En dat accepteren we hier in Nederland al tientallen jaren. Want "rechts" en ook een zielige stroming. Want de media en links hebben ze verketterd. Je hoeft geen Einstein te heten om te weten dat Forum nog verder gaat opschuiven. En niet naar links. Wakker worden dus!

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa14 nov. 2022 - 19:47

Door mij kan forum over de grens gaan? Forum gaat over grenzen, of zij gaat niet over grenzen, met of zonder mij. En als links maar nationalisten hun zin geeft dan gaan ze allemaal GL en D66 stemmen. En nog meer van deze waanzin. Ik weet niet wat links moet doen, om FVD stemmers terug te winnen. Wel is het duidelijk, dat links iets verkeerd doet hierin. Niet zo rijke mensen en werkende mensen, stemmen FVD, niet SP of PVDA. Daar gebeurt dus iets raars. SP en PVDA moeten dat zelf gaan uitzoeken, wat daar gebeurt Dat bent u zeer beslist niet Zéker niet ! (nee, maar dankje) hehehe U doet steeds, alsof ik forum groot gemaakt heb, ofzo. Alsof ik hun spindoctor ben.

Kuifje3
Kuifje315 nov. 2022 - 10:02

@Baloem-etc: Sonicje stopt graag anderen ik hokjes. Geef hem geen weerwoord want dan ben je hem aan het “bashen”.

Wakker Dier
Wakker Dier14 nov. 2022 - 12:30

Wat een gestoorde fascist.

Vinnnie
Vinnnie14 nov. 2022 - 12:28

Op 26 november 2022 organiseert Forum voor Democratie (FvD) voor de tweede keer een congres van 10:00 tot 19:00 uur bij ‘Taets – Art And Event Park’ op het Hembrugterrein in Zaandam. Er is een petitie gestart om dit tegen te gaan. Zie: Géén FvD-congres in Zaandam! https://secure.avaaz.org/community_petitions/nl/taets_en_gemeente_zaanstad_geen_fvd_congres_in_zaandam/?fbclid=IwAR3Cl2VOCCeBctVwEsgvYDpBIdjxiywd3uJVjk4mZxPG0NtyJDg6Et4yfQ8

Astuiver
Astuiver14 nov. 2022 - 12:03

Artikel 132 wetboek van strafrecht geeft de mogelijkheid tot vervolging als het daar van komt. FVD is steeds radicaler en gevaarlijker aan het worden, waardoor er toch gekeken zal moeten worden of er een verbod op de partij mogelijk is.

Ivan61
Ivan6114 nov. 2022 - 12:01

Nu is afgelopen met semantische discussies. Deze man is het gevaar voor onze samenleving. Hij zoekt zelf de grens op. Collega's bedreigen, journalisten ook en nu "dromen"over bestorming van Binnenhof.

Gaai2
Gaai214 nov. 2022 - 11:50

''Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt of de uitspraak van Van Meijeren strafbaar is en reden kan zijn voor vervolging.'' Goed dat het OM van de machthebbers deze kwestie tot op de bodem gaat uitzoeken. En dat voornemen ook gelijk bekend maakt in hun media. Nu maar hopen dat complotdenkers hun tribunaal beëindigen waarin FvD Van Meijeren terecht staat op verdenking van aanzetten van bestorming van het binnenhof nog voordat er ongelukken gebeuren. Overigens streng af te raden om op het binnenhof al te heftig te gaan demonstreren want daar staan sinds de demonisering en daar op volgende moord van Fortuyn gasten met mitrailleurs klaar om de meute neer te maaien mocht dat nodig zijn. https://www.ad.nl/politiek/binnenhof-was-een-beetje-lacherig-over-beveiliging-na-moord-op-fortuyn-veranderde-dat~a0e085f9/

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen14 nov. 2022 - 15:17

'Nu maar hopen dat complotdenkers hun tribunaal beëindigen waarin FvD Van Meijeren terecht staat op verdenking van aanzetten van bestorming van het binnenhof nog voordat er ongelukken gebeuren.' Het staat toch op de band Kees, complotdenkers bedienen zich toch van hun eigen feiten? Jij kan toch niet bewijzen dat de FvD niet een bestorming wil?

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa14 nov. 2022 - 11:45

Een revolutionaire beweging, heeft hij het over. En die beweging zou naar het parlement trekken, om te eisen dat de regering vertrekt. En daar kunnen ook 'dodelijke slachtoffers bij vallen'. Hier is FVD inderdaad aan het radicaliseren, van het padje af een het raken. Dit is geen standaard parlementaire politiek meer. Want wat ziet hij voor zich? Honderdduizenden mensen gaan naar Den Haag, eisen dat Rutte vertrekt, de politie en het leger springen in, er ontstaan beschietingen, er vallen doden etc. Dan spreek je over de vooravond van een burgeroorlog. Ik denk dat hij niet helemaal snapt, waar hij het dan over heeft. Met wat voor duistere krachten hij nu bezig is Als hij nou zegt: ze moeten naar het parlement gaan, om te demonstreren. Dan zou dat iets anders zijn. Maar hij heeft het echt over 'een revolutie' waar 'helaas ook doden bij zullen vallen'. Dan denk je aan een communistische revolutie, of een fascistische 'mars op Rome'. https://nl.wikipedia.org/wiki/Mars_op_Rome Van Mijeren heeft het over 'mensen die niets meer te verliezen hebben'. Dit is het enige wat hij aanhaalt in het gesprek, dat wel van betekenis is. Er komen in Nederland steeds meer mensen bij, die niet zoveel meer te verliezen hebben. Dit is iets dat VVD en D66 en PVDA politici niet helemaal begrijpen, of willen begrijpen. En deze mensen kunnen zich inderdaad ook bij iets heel radicaals voegen. Iets dat letterlijk revolutionair is.

Aldtsjerk
Aldtsjerk14 nov. 2022 - 11:34

We hopen dat we dat kunnen voorkomen dat er bij Van Meijeren een ijspriem rond slingert en het vreedzaam blijft. En dit hoop ik echt, deze gasten moeten met retorische en ook juridische middelen verslagen worden. Maar lijdzaam toezien heeft lang genoeg geduurd.

JAvanGaanderen
JAvanGaanderen14 nov. 2022 - 11:29

Il Duce Baudet - de Fuehrer en partij-ideoloog van de FVD - heeft toch luid en duidelijk aangegeven, dat onze kostbare en zwaarbevochten democratische principes dienen te worden ingeruild voor de ideologische beginselen van het racistisch-fascistische maatschappij-model. Het maatschappij-model, waarin hyper-nationalisme, Nexit, maatregelen tegen de dreigende "homeopatische verdunning" van ‘het blanke ras’, structurele bevoordeling van de superieur geachte "Boreale Mens" (ongelijke rechten dus) en charismatisch leiderschap (door hemzelf) centraal staan. Favoriete voorbeelden voor hem zijn bij voorbeeld Putin en Trump (en Jean-Mari Le Pen etc.). Dan kan men toch moeilijk verbaasd zijn over het feit, dat zijn politieke paladijnen als Van Houwelingen en Van Meijeren, nu de wereld met gelijksoortige uitspraken en machtsfantasieën bombarderen. Het waren overigens gefortuneerde christelijk-gereformeerde zakenlieden (als Jean Louis Burggraaf), die Baudet de kantoorruimte voor zijn FVD partijbureau aanboden. Zoals ook Trump lange tijd (via de Super-PAC constructie) rijkelijk gefêteerd is geworden door Christen-zionistische vertegenwoordigers uit de Amerikaanse Bible Belt (en door vertegenwoordigers uit de USA Joods-zionistische gemeenschap. als de AI-billionair Robert Spencer). Dus nu niet net doen alsof wij het allemaal nicht gewusst zouden (kunnen) hebben en dergelijke abjecte standpunten ineens als bliksemschichten uit een helderblauw gekleurde hemel op ons neer zouden dalen.

Radio-Head
Radio-Head14 nov. 2022 - 11:23

Los van alle, door de ivoren toren toegebrachte wonden, waardoor deze volksvertegenwoordigers voet aan de grond kunnen krijgen door keer op keer een vinger in de pus te stekken, zijn er ook Internationale Mensenrecht organisaties die bij regelmaat, een waarschuwende vinger op steken over de afbrokkelende staat van de Democratie in Nederland. https://www.amnesty.nl/actueel/inperkingen-demonstratierecht-nederland-in-strijd-met-de-mensenrechten U kunt ook de beleidslijnen van het huidige systeem en zijn politieke vertegenwoordigers, terug vinden in de driedelige serie van Hannah Arendt. https://nl.wikipedia.org/wiki/Totalitarisme_(boek) Bijvoorbeeld het gevoerde Corona beleid dat de Nuremberg Code als WC papier gebruikte, het wegzetten van bevolkingsgroepen zoals de Boeren, WAO-ers, Toeslagouders, Aardgaswinning slachtoffers, Werklozen, Gepensioneerden, Zware beroepen, Vissers etc, die door hun eerdere Politieke vertegenwoordigers in de steek zijn gelaten, om ze dan zo snel mogelijk proberen te slachten, in ieder geval voordat ze weer politiek vertegenwoordigd zijn. Zwemt U liever verloren en losgeslagen aan de oppervlakte, ook goed, wees dan niet verbaasd dat er "inééns" geen boei meer is, om u aan vast te klampen.

Gerygrr
Gerygrr14 nov. 2022 - 10:48

Gelukkig is er het lichtpuntje van de verkiezingsuitslag in de VS. De sjamaan Indiaan heeft de ogen van verstandige mensen daar geopend. Dat moet ons hoop bieden. En nog een tip, neem mensen serieus! Alle mensen dus! Speel geen verdeel- en-heersspelletjes om je eigen voordeel te halen. Dat is wat mensen doorzien. Ze kunnen het niet goed uitleggen, het is de onderbuik. Het gedoe om Qatar laat zien hoe degenen, die iets willen veranderen zichzelf vrijpleiten om zich consequent te gedragen. En daarbij: zij hebben wel geld!

DaanOuwens
DaanOuwens14 nov. 2022 - 10:30

Wat mij verbaast is dat politici denken dat er bij deze man nog enige restanten van beschaving aanwezig zijn. Dat je hem daarop kan aanspreken. Dat is totale onzin. Deze man gelooft in wat hij zegt. Er is geen gemeenschappelijke grond meer. Er is nog wel enige verwantschap met andere extreem rechtse partijen in het parlement maar dit gaat zelfs de PVV te ver. En binnen het FvD en onder hun achterban is dit de norm. Je kan hier niet verbaasd over zijn. Deze boodschap wordt al een paar jaar uitgedragen door wappies. Eerst benoemden ze het probleem, dit is nu de oplossing. Ik vind dat je moet luisteren naar deze mensen en daar je respons op afstemmen. Niet schermen met vage rechtsregels, rechtstaat of democratie. De rechtstaat was ook geen belemmering om de ouders in het kader van de toeslagenaffaire aan te pakken. Of de Groningers eindeloos op compensatie te laten wachten. Wat de man doet is appelleren op maatschappelijke onvrede. Dat valt alleen aan te pakken door daadwerkelijk inbreuk te maken op zijn grondrechten. Dus einde vrijheid van meningsuiting en het weigeren van de toegang in het parlement. Volgens de regels mag dat niet, maar deze man heeft zelf ook geen boodschap aan regels. Dat moet toch te regelen zijn.

Miss Piggy
Miss Piggy14 nov. 2022 - 10:11

Het nare is, je weet ook exact wat dit mannetje bedoelt: een dergelijke bestorming van het parlement zal door het FvD aangevoerd worden. Echter zo zegt hij het nét niet.

Zandb
Zandb14 nov. 2022 - 9:56

Zouden we dan, bij wijze van spreken natuurlijk, ook in vrijheid kunnen beweren, dat we moeten optrekken naar waar mensen die het FvD steunen wonen en dat we niet eerder weer weggaan dan dat ze zich teruggetrokken hebben uit de politiek? Zou het werkelijk zo zijn, dat Van Meijeren cs, ik noem maar wat, de islam dezelfde ruimte gunnen als ze zichzelf geven? Of hebben we hier te maken met een wel een wel heel eenzijdige uitleg van wie gebruik mag maken van de vrijheid *. * Voorop gesteld, dat onze vrijheid zulke uitingen, wie die ook doet, überhaupt al mogelijk maakt.

2 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk14 nov. 2022 - 10:44

Dat bestaat al, dat heet kraken.

Zandb
Zandb15 nov. 2022 - 12:10

Gelijk Waar heeft u het over? Kraken is toegestaan. Dus onze 'vrijheid' maakt kraken mogelijk. En hier gaat om het uiten van je mening: wat mag je beweren en wat niet.

Mirzas
Mirzas14 nov. 2022 - 9:54

Chucky van Meijeren.

vdbemt
vdbemt14 nov. 2022 - 9:54

Het is een dilemma: moet je deze dwazen nu aandacht geven of juist negeren. Aandacht geven versterkt de aandacht. Precies wat ze willen. Maar als de uiting zover gaat te vertellen dat het best een goed idee is de 2e Kamer te bezetten, dan kun je dat niet zwijgzaam laten passeren. En wordt het zelfs tijd de juridische mogelijkheden aan te grijpen deze adders aan te pakken.

MG1968-2
MG1968-214 nov. 2022 - 9:41

Als het gedachtegoed van deze persoon al niet vanuit het verleden bekend was, zou mijn reactie 'ongelooflijk' zijn geweest. Die kwalificatie geld nu dat het niet breed (genoeg) als zodanig herkend wordt. We moeten op onze hoede blijven.

Palipka
Palipka14 nov. 2022 - 9:28

Ongelooflijk hoeveel aandacht deze beste man toch altijd weet te genereren. Het was de afgelopen weken wat stil maar hij heeft weer wat gevonden. Kom op beste heer je kan beter. Voer de frequentie nog wat op zou ik zeggen. 😂 dagelijks iets verwerpelijks zeggen dan krijg je vanzelf een inflatie van impact.

Proletarier
Proletarier14 nov. 2022 - 9:17

Tijd dat we die hele duivelse bende cancelen

1 Reactie
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk14 nov. 2022 - 10:45

Was dat niet al het geval dan?

Sam V
Sam V14 nov. 2022 - 9:16

De heer van Meijeren doet veel discutabele uitlatingen. Het helpt de sociale cohesie niet. Dat lijkt ook ogenschijnlijk zijn doel niet. In tegendeel. Tegelijkertijd blijken de meeste andere politici - zie tweets - niet bij machte hier boven te staan. Ze beperken zichzelf tot het roepen van schande en het zinspelen op censuur en strafrechtelijke maatregelen. De politiek krijgt de problemen momenteel niet meer uitgelegd aan de mensen. Zo wordt nagenoeg bij elk dossier verwezen naar de E.U. waarom het niet zomaar op te lossen is. Geen sterk verhaal pro E.U.. Daarbij ziet de burger vooral politici die met elkaar bezig zijn en niet met die problemen. De indruk ontstaat dat de politici niet in staat zijn om echte resultaten te halen en vooral bezig zijn met profilering. Dat een FvD dat doet snap ik nog aangezien ze inhoudelijk helemaal nat gaan. Maar de midden en linkse partijen doen gewoon mee. De problemen zijn echter niet ontstaan door de FvD en ook niet met hen op te lossen. Dit geldt overigens ook voor de media. In dit voorbeeld zie je bij de NOS staan dat de heer Van Meijeren hoopt dat de Tweede Kamer bezet wordt. Dat heeft hij volgens mij niet gezegd. Hij zegt optrekken naar de Tweede Kamer en blijven totdat ze weggaan. Zijn hoop is een fluwelen revolutie. Ik betwijfel of eigen populisme en onzorgvuldige framing helpt tegen populisten als die van FvD. Je kunt immers nooit zo ver gaan als zij gaan. Ondertussen wordt de maatschappij er niets wijzer of beter van.

Jozias2
Jozias214 nov. 2022 - 9:07

Toetsen aan de wet en verder zo min mogelijk aandacht aan geven. Ophef is het business model van FVD.

1 Reactie
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk14 nov. 2022 - 10:46

En er zijn nog steeds genoeg mensen die in de ophef trappen. There's no such thing als bad publicity.

TeeJee2
TeeJee214 nov. 2022 - 9:01

Toen ik het nieuws hoorde dacht ik; 'Eindelijk! Mooi zo!' Maar helaas, bij nader onderzoek bleek dat de heer Van Meijeren het weer net te slim had geformuleerd. Net weer niet genoeg voor Justitie om in te kunnen grijpen. Jammer, heel jammer.

Kuifje3
Kuifje314 nov. 2022 - 8:52

Jan Marijnissen zou zeggen: “Ik deel uw analyse (de staat gedraagt zich tiranniek en burgers worden van hun grondrechten beroofd), maar niet uw oplossing (ophitsen met als doel bestorming). Als we de toeslagenaffaire of het Groningse schandaal als voorbeeld nemen dan kunnen we niet anders concluderen dat van M gelijk heeft. Dat is echter wat de complete oppositie ook roept. Het is Rutte die al jarenlang de democratie in gevaar brengt. De oplossing is echter niet om de eigen aanhang net als Putin te offeren, maar de democratie haar werk te laten doen bij de komende verkiezingen. Als van M dit daadwerkelijk zo gezegd heeft dan lijken mij dit uitspraken waar het OM eens kritisch naar zou kunnen kijken. Een alternatief is om eens een psychiater langs te sturen om de geestesgesteldheid van de man te laten beoordelen.

Gio Servas
Gio Servas14 nov. 2022 - 8:50

Wat hij flikt is natuurlijk walgelijk, maar dat andere politici zoals Rutte hiervan vinden is natuurlijk absoluut niet interessant. Dit zijn dezelfde mensen die daadwerkelijk het land aan het kapot maken zijn en niet alleen hoog van de toren afblazen.

Sonic2
Sonic214 nov. 2022 - 8:50

De voorspelbare radicalisering van Forum. Het was totaal te voorzien( en is voorzien door een paar realisten hier) dat dit uiteindelijk zou gaan leiden tot verkapte oproepen tot geweld. We hadden hier een paar jaar geleden nog wat aan kunnen doen, maar het is helaas ontspoord. Het is nu 2022. Hoe moet dit in 2027 of 2032 zijn? Welke stap in de radicalisering ladder gaan we dan op? Ik heb geleerd om mijn emotie zoveel mogelijk buiten mijn reacties te houden, maar wat ben ik boos op de mensen die aan de verkeerde kant stonden de afgelopen jaren. Degene die Forum hebben gesteund, gestemd en vooral de mensen die het gedoogd hebben. Die mensen hoor en lees je er niet over, maar wat moeten ze zich diep schamen. En eigenlijk moet van Wilders tot Klaver er nog een keer extra afstand van Forum worden gedaan. Wij van links moeten dat 50 jaar later nog bij de SP en GL doen. Laat "rechts" eens het goede voorbeeld geven

3 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk14 nov. 2022 - 8:53

"Laat "rechts" eens het goede voorbeeld geven" Dat doen ze al jaren!

Sonic2
Sonic214 nov. 2022 - 15:58

@ IKAG Dat doen ze helemaal niet. Doet u eerst maar eens afstand van van Meijeren. Dat heb ik u ook nog niet zien doen. U pakt vooral mij aan, maar ik zit niet in de 2e kamer. Rechts geeft nergens het goede voorbeeld. Ik bedoel met rechts uiteraard "rechts", want ik maak nu zelf de fout het legitimatie te geven.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa14 nov. 2022 - 16:04

Ik heb geleerd om mijn emotie zoveel mogelijk buiten mijn reacties te houden, maar wat ben ik boos op de mensen die aan de verkeerde kant stonden de afgelopen jaren. Degene die Forum hebben gesteund, gestemd en vooral de mensen die het gedoogd hebben. Mensen zoals ik ? haha U mag best boos op mij zijn hoor, daar moet u gewoon eerlijk in zijn. Als je het hebt over FVD 'gedogen'. Ik 'gedoog' partijen toch sowieso. Als ik een stemwijzer doe, staat CDA het verst van mij af, blijkbaar. Toch 'gedoog' ik deze partij. Wat moet ik anders doen? Deze partij 'verbieden'? Hun bijeenkomsten verstoren? Hun politici aanvliegen?

Ejoth
Ejoth14 nov. 2022 - 8:02

Ondanks dat vrijheid van meningsuiting een groot goed is vind ik deze uitspraken eng, verwerpelijk en walgelijk. Wat een idioot zeg.

2 Reacties
Karel SPoorman
Karel SPoorman14 nov. 2022 - 8:31

Dit is geen vvmu meer maar dit is duidelijk opruien van deze haatkabouter. Laat hij dan echt het voortouw nemen en voorop lopen als de aanhangers van Forum een aanval inzetten.

Volrin
Volrin14 nov. 2022 - 10:43

Gelukkig is de vvmu nergens absoluut, ook in NL niet.