Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

D66-prominent Van Drimmelen na bewijs grensoverschrijdend gedrag wel weg bij adviesbureau, niet bij D66

  •  
18-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3166 keer bekeken
  •  
ANP-445680738

Prominent D66-lid Frans van Drimmelen heeft zijn werkzaamheden bij adviesbureau Dröge en Van Drimmelen voorlopig neergelegd. Dat meldt De Volkskrant. Dezelfde krant publiceerde afgelopen weekend bewijs dat Van Drimmelen zich binnen D66 wel degelijk schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag, terwijl de top van de partij dit probeerde te verhullen. Van Drimmelen blijft vooralsnog wel actief binnen D66.

In een verklaring op de eigen website schrijft het adviesbureau:

"Afgelopen zaterdag kwam de Volkskrant in een artikel terug op een onderzoek door Bureau BING naar grensoverschrijdend gedrag binnen D66, waarbij onze collega Frans genoemd wordt. De situatie is uiterst pijnlijk, verdrietig en schadelijk voor alle betrokkenen. Binnen ons bureau is door de partners over de publicatie en de ontwikkelingen daaromtrent gesproken. Na dit overleg is gezamenlijk besloten dat Frans zijn werkzaamheden voorlopig neerlegt."

Wat het lot van Van Drimmelen binnen D66 is, is niet bekend. De Volkskrant schrijft daarover: 

"Zowel Partijleider Kaag als het partijbestuur wil nog altijd niet laten weten of zij vinden dat Van Drimmelen geroyeerd dient te worden of welke maatregelen tegen hem zijn genomen toen zij wisten dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag jegens een D66-medewerker. Het gaat volgens documenten die de Volkskrant in handen heeft onder andere om stalking, bedreiging en chantage. Het gedrag was dusdanig ernstig van aard dat de politie destijds heeft moeten ingrijpen met een officieel waarschuwingsgesprek."

Maandag riep een groot aantal D66-leden in een open brief op tot volledige openheid van zaken van het partijbestuur. Ze schrijven daarin ook dat de afhandeling van de affaire heeft geleid tot een breuk tussen de partijtop en de leden.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.