Joop

Caroline van der Plas draait over ‘premierskandidaat’ Mona Keijzer

  •  
06-09-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
9780 keer bekeken
  •  
plaskeijzer

Caroline van der Plas mag dan alweer een jaar of wat weg zijn bij het CDA, draaien doet ze nog altijd als een christendemocraat in hart en nieren. Een mooie illustratie daarvan was maandagavond te zien bij Humberto Tan.

De BBB-leider trapte de uitzending af door te zeggen dat de vrijdag met veel bombarie gepresenteerde ‘premierskandidaat’ van BBB, Mona Keijzer, toch vooral “de nummer twee van de Kamerlijst” was. Dat iedereen denkt dat Keijzer de BBB-premierskandidaat is, kwam volgens Van der Plas door de “krantenkoppen” waarin de Volendamse als zodanig werd aangeduid. De schuld van de media dus, al zei de BBB-voorvrouw dat ze die niet de schuld wilde geven – ook een trucje dat ze veelvuldig gebruikt.

Dat Keijzer op plaats twee op de kandidatenlijst kwam, meldden alle kranten overigens ook, maar die genuanceerde boodschap van BBB was volgens Van der Plas toch niet helemaal goed overgekomen.

Zou ze daar zelf wellicht ook een rol in hebben gespeeld? In juli maakte de BBB-leider bekend dat ze geen premier wilde worden. In een interview verklaarde Van der Plas dat ze geen zin had om nette kleren aan te trekken en de wereld over te vliegen. “Dan moet ik hakken dragen, terwijl ik helemaal niet op hakken kan lopen.” Daarom was ze in gesprek met een andere kandidaat voor het premierschap. Die naam zou ze later onthullen.

De bekendmaking volgde afgelopen week. “BBB presenteert premierskandidaat”, luidde de kop boven de uitnodiging die de partij naar journalisten verstuurde. “We weten dat jullie hier allemaal reikhalzend naar hebben uitgekeken: de bingokaarten met namen gaan flink rond. We kunnen jullie nu melden dat wij vrijdag 1 september de naam van onze kandidaat minister-president bekendmaken.” Op de bijeenkomst zelf verklaarde Van der Plas: “Vandaag is het moment dat we onze premierskandidaat bekendmaken.”

Enkele dagen later lijkt Van der Plas wat minder enthousiast over Keijzer. Zou het er iets mee te maken kunnen hebben dat Keijzer het verkiezingsprogramma van BBB nog niet heeft gelezen?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (43)

Paul Spijkers
Paul Spijkers6 sep. 2023 - 23:08

Berichtgeving stuk over een media uitzending waar bericht word over media berichten over partij berichtgeving. Een feitelijke beschrijving. Daar een verdere gloss aan te geven en en er daarmee iets over vinden moet iemand anders maar doen want ik mag het niet.

1 Reactie
Paul Spijkers
Paul Spijkers7 sep. 2023 - 23:27

Mischien kan het zo. McLuhan. Chomsky. Pavlov.

Prisunic
Prisunic6 sep. 2023 - 19:28

Op de foto is Kerrowline net een gnuivend regiobestuursaanspreekpunt, dat haar grote zus promoot met warme steunbetuigingen vanuit een enthousiáste achterban.

2 Reacties
Mohawk2
Mohawk26 sep. 2023 - 23:51

Ik moest meer denken aan Absolutely Fabulous, vooral bij de foto uit dezelfde serie bij het artikel hier van afgelopen vrijdag...

MG1968-2
MG1968-28 sep. 2023 - 20:28

@Mohawk2 Damn. Wil je dat laten. Die associatie van die twee krijg ik mijn kop nooit meer uit...

PVDB2
PVDB26 sep. 2023 - 18:40

Misschien kunnen ze later, als het toch niet zo succesvol is gebleken, verder gaan met zijn tweeën. Als de vrouwelijke versie van Jacobse en Van Es. Als vrije meiden dan het volgende probleem van de boeren op willen gaan lossen. Scheurgras.

agnar123
agnar1236 sep. 2023 - 13:47

Citaat: "In een interview verklaarde Van der Plas dat ze geen zin had om nette kleren aan te trekken en de wereld over te vliegen. “Dan moet ik hakken dragen, terwijl ik helemaal niet op hakken kan lopen.” Daarom was ze in gesprek met een andere kandidaat voor het premierschap." Dat is onzin. Ien Dales is een van de meest populaire en meest effectieve ministers aller tijden. Ze was openlijk lesbisch. We maakten grappen over haar zoals: "Wat doet Ien met haar oude jurken? Die draagt ze gewoon." We vonden het geweldig hoe ze was en hoe ze zich gedroeg. Dus Carolien: Kom gewoon in een boeren overall en rubber laarzen aan naar je werk. Laat het vliegen aan de mini-ster van buitenlandse zaken. En als je buitenlandse mini-sterren moet ontvangen, trek je gewoon wat klompen aan. De meeste regeringsleiders hebben geen tijd om aandacht te schenken aan dure kleding, modieuze schoenen et cetera. En vergeet vooral Willem Drees niet. Tijdens een bezoek van de Amerikanen vroeg iemand: "Waarom heb je zo'n oude lamp op je bureau?" Antwoord: "Hij doet het goed. Het geld wat we hebben gaat naar wederopbouw." Toen wisten de Amerikanen meteen dat hun Marshall hulp goed besteed zou worden. En Mona Keijzer? In 2019 was de debetrente in Nederland ruim 8% en in Duitsland minder dan 2%. Mona Keijzer weigerde een kartelonderzoek of andere maatregelen. Zie: Mona Keijzer weigert kartelonderzoek www.groenepolitiek.info/index.php?pi=2805 Mona is oude verzuurde wijn in een nieuwe fles met nieuw etiket.

ChefSache
ChefSache6 sep. 2023 - 12:53

Oh noes! Politici die draaien! Dat zie je nou nooit..

3 Reacties
MG1968-2
MG1968-26 sep. 2023 - 14:22

@GeenProbleem En die op rechts mogen dat van jou.

Zandb
Zandb6 sep. 2023 - 14:23

Chef Voor een partij die belooft dat het allemaal anders moet en zal gaan, is dat anders geen aanbeveling, wanneer die zich gedraagt als andere politieke partijen.

Sonic2
Sonic26 sep. 2023 - 16:16

@ Chefsache Elke "rechtse' politicus die draait is dubbel onbetrouwbaar, want die staan altijd met hun grote bek vooraan om andere partijen de maat te nemen. Dus wat van der Plas doet is dubbel onbetrouwbaar. Pak nu eens alle politici aan. En niet alleen uiterst laf de linkse politici. Om wat likes te scoren bij sneu nep rechts hier

Break on through
Break on through6 sep. 2023 - 11:23

Het "geen Premierskandidaat zijn" is een populisten truc pur sang. Immers, als ze wel premier worden kunnen ze hun beloften slecht waar maken en kunnen ze amper nog schoppen tegen het establishment want daar hebben ze zelf deel van uitgemaakt.... Maar goed, Keijzer wel of niet? Twijvelachtig standunt, twijvelachtig beleid, twijvelachtig succes? Paniekvoetbal! BBBBBBB gaat de verkiezingen fors verliezen. En dat was dan BBBBBB. Nieuwe boer'n roeptoete?

3 Reacties
Willem D2
Willem D26 sep. 2023 - 12:23

Wat is fors verliezen naar nul? Minder dan provinciaal bedoel je denk ik. Laten we maar rustig afwachten, Het lijkt er op dat het dunne laagje chrome van GL/PvdA ook al aan het afbrokkelen is.

ChefSache
ChefSache6 sep. 2023 - 12:54

Ze staan in de peilingen op 15 zetels, wie hou jij precies voor de gek?

Zandb
Zandb6 sep. 2023 - 14:25

Chef Of de mensen er voor kiezen zich door populistische prietpraat - die zoals u hierboven duidelijk maakt in niets verschilt van andere politici - dat mogen ze zelf weten. Maar als poging om serieus commentaar te leveren op wat hier feitelijk gebeurt, zijn uw reacties volkomen mislukt.

EenMening3
EenMening36 sep. 2023 - 11:15

De BBB heeft zichzelf beschadigd door zittende Kamerleden van JA21 en PVV over te nemen. Mona Keijzer is ook een risicofactor. Het is al eerder gezegd. Bij PS-verkiezingen willen kiezers nogal eens opmerkelijke keuzes maken, maar als het om het "echie" gaat, spelen ze op safe. Dat zal in november ook weer het geval zijn. Daar zullen NSC, VVD en GL/PvdA van profiteren. Dat is goed voor de stabiliteit van het land. De BBB heeft bij coalitie besprekingen wel wisselgeld in de vorm van 16 EK zetels. Als Caroline tenminste wordt uitgenodigd, dat is nog lang niet zeker.

3 Reacties
MG1968-2
MG1968-26 sep. 2023 - 14:20

Helemaal mee eens.

Martin van der Linde
Martin van der Linde8 sep. 2023 - 8:47

Ik ook.

Martin van der Linde
Martin van der Linde8 sep. 2023 - 8:55

BBB diende als buffer, tijdelijke opvang van ontevreden Nederlanders die niets moesten hebben van PVV of fvd én voor boze CDA kiezers incl. boeren die zich terecht bedrogen voelde toen het CDA geen partij koos voor de boeren. Met Omtzigt erbij en de laatste ontwikkelingen die Mening3 beschrijft, stappen ze over naar een vastere verblijfsplaats. Dat zou iedereen doen met een beetje politiek bloed in de aderen. En daar mogen we alleen maar blij mee zijn.

Karingin
Karingin6 sep. 2023 - 11:02

Het zijn gouden tijden voor de cabaretiers...dat dan weer wel. Arjen en zijn team are gonna have a ball the next couple of weeks!

1 Reactie
EenMening3
EenMening36 sep. 2023 - 11:59

Inderdaad. Met name zingende Caroline en gedoodverfde PM Mona. Maar ook Thierry, Geert, Pieter en Dilan bieden de nodige aanknopingspunten voor politiek cabaret. En niet te vergeten Frans. Voor wie niet beter weet, hét prototype van de welgedane VVD'er. Alleen de bolknak ontbreekt nog.

Geer1
Geer16 sep. 2023 - 9:53

Het is een nondiscussie. BBB gaat niet meer de grootste worden na NSC entree want het electorale speelveld heeft die ruimte niet. Er komt geen BBB premier dus waar hebben we het over. Verder maakt BBB een schuif naar rechts en gaan de FDF militia boeren naar BVNL dus wordt de eerste B wat kleiner en de tweede B wat groter. De concurrent (Joost) is wankel op het moment. Behalve kamerleden vallen er ook kiezers van die partij te halen.

1 Reactie
Zandb
Zandb6 sep. 2023 - 14:29

Geer Non discussie? U moet eens nadenken over de zegswijze: De duivel zegent rijkelijk. Of de BBB nu de grootste wordt of niet, dat is helemaal geen factor in de discussie over dit onderwerp. Of u zou graag willen beweren dat meerderheden, omdat ze met meer zijn, een serieus te nemen argument in de discussie inbrengen.

TanteJuut
TanteJuut6 sep. 2023 - 8:14

BBB heeft geen enkele toekomstvisie. Beetje 'rustig aan' conservatisme terwijl ons land snel moet moderniseren.

3 Reacties
De gewone nederlander
De gewone nederlander6 sep. 2023 - 8:53

Welke landen liggen dan sterk voor op ons qua modernisering?

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout6 sep. 2023 - 10:49

Sterker nog: de Beweging is gespeend van perspectief. Ze toont zich volatiel, incoherent, inconsequent en emotief-irrationeel. Pseudo-modern doen onder een reactionair jasje; maar slachtofferig doen omdat ze zouden worden `weggezet' als provinciaal.

Sonic2
Sonic26 sep. 2023 - 16:21

BBB heeft inderdaad geen enkele visie. Eerst was BBB een midden partij. Toen was het links op economie en rechts op andere thema's. Daarna werd de SP geknuffeld. Toen er een paar virtuele zetels afging naar de uiterste onfatsoenlijke PVV gaat Caroline over "rechts". BBB is vooral ergens tegen. En er is 0 echte inhoud. O echte visie. Om nog maar te zwijgen over de premier kandidaat. Caroline werd geen premier, maar ze werd wel weer de kandidaat als haar ideale premier kandidaat niet kon. Nu heeft ze een premier kandidaat, maar dat is dan weer geen premier kandidaat, want dat maakt de pers ervan. Vervang BBB door de naam D66 en er hadden hier 200+ reacties gestaan. Van allerlei "rechtse kenners" hier. Onvoorstelbaar amateuristisch wanbeleid van BBB. Onvoorstelbaar weinig inhoud. En ook geen idee waarom we in 2012 hardop overal moesten horen dat de SP fors daalde. Nu daalt de BBB en is vooral de daling( bij 1 peiling) van PvdA/ Groenlinks relevant.

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout6 sep. 2023 - 8:06

Ik ben, richting politiek, oprecht bezorgd, dat electorale kansen ruiken meestal meewaaien met bruine winden betekent.

5 Reacties
MG1968-2
MG1968-26 sep. 2023 - 8:43

Is dat nog een vraag dan als je drie leden van extreem rechtse partijen overneemt en ze hoog op de kieslijst plaatst?

JoostdeF
JoostdeF6 sep. 2023 - 11:17

Van der Plas heeft dezelfde kleur bruin als het mestoverschot dat ze in stand wil houden.

ChefSache
ChefSache6 sep. 2023 - 12:55

@joost Noem dan eens een ‘extreemrechts’ standpunt of citeer een ‘extreemrechtse’ uitspraak van haar?

MG1968-2
MG1968-26 sep. 2023 - 14:22

@GeenProbleem Standpunt: deze drie zijn een toegevoegde waarde voor onze partij. Uitspraak: we verwelkomen deze drie. Zo moeilijk is het allemaal niet hoor.

Mohawk2
Mohawk26 sep. 2023 - 17:01

SjefProbleem, Hun lerarenmeldpunt in hun programma voor de PS om te zorgen dat docenten in de klassen alleen nog maar het BigAgro-verhaal over boeren en onze landbouw overbrengen, plus leerboeken en -methodes die er zouden moeten gaan komen waarin alleen nog maar de 'waarheid' van BigAgro behandeld mag worden. Niet extreemrechts genoeg voor je?

Joop  den Uil
Joop den Uil6 sep. 2023 - 8:03

Na dat er een coalitie is gevormd is er pas sprake van de PM. vdPlas heeft meer kennis van Staatsrecht dan menig midium. Straks zit de kamer vol met politici die graag PM hadden willen worden ... ik voorspel een 2e exodus van vertrekkers.

1 Reactie
MG1968-2
MG1968-26 sep. 2023 - 8:48

@Joop "vdPlas heeft meer kennis van Staatsrecht dan menig midium." En dat inzicht is gekomen tussen het typen van het persbericht en de opwachting bij Humberto. Ik heb zo'n vermoeden wanneer precies. Laten we het positief formuleren. Het ontbreken van kennis van het BBB programma bij mevr. Keijzer resulteerde in hernieuwd inzicht in het staatrecht bij mevr. v.d. Plas.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai6 sep. 2023 - 7:44

Heb haar hoog zitten mevrouw van der Plas, een wijs en warm persoon. En gezien haar zetels in de eerste kamer is er wel een plekje voor haar in een toekomstige coalitie lijkt me.

3 Reacties
Vuurrood
Vuurrood6 sep. 2023 - 8:06

Op grond van wat zou mevr.van der Plas een "wijs" persoon zijn? De enigste reden die ik kan bedenken is omdat u dat vindt.

JohnVKR
JohnVKR6 sep. 2023 - 8:22

"Onderbuikgevoelens zijn ook gevoelens." Dat niveau dus. Voor wie nog twijfelde over de vraag of Van der Plas nu wel of geen politica is met een visie over de toekomst ons land, gaf ze in de H.J Schoo-lezing uitsluitsel. Zelden was een lezing zo nietszeggend, leeg, inhoudsloos, ideeëloos als de H.J. Schoo-lezing van Van der Plas. Van der Plas verkoopt gebakken lucht.

MG1968-2
MG1968-26 sep. 2023 - 8:49

"Heb haar hoog zitten mevrouw van der Plas, een wijs en warm persoon. " Drie hans. Drie personen overgenomen van extreem rechtse partijen en hoog geplaatst op de kieslijst. Ik heb andere associaties bij wijs en warm.

Ludivok
Ludivok6 sep. 2023 - 6:38

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

2 Reacties
MG1968-2
MG1968-26 sep. 2023 - 8:51

@Ludivok "Van der plas heeft gelijk." Wanneer had ze gelijk? Toen ze het persbericht deed uitgaan, de presentatie deed of op het moment dat ze doorkreeg dat mevr. Keijzer niet geïnteresseerd was in het programma van de BBB?

stokkickhuysen
stokkickhuysen6 sep. 2023 - 10:43

Scherpe analyse. Dus zeggen dat je premierskandidaat bent maakt je nog geen premier?

Proletarier
Proletarier6 sep. 2023 - 6:38

De eerste schismas liggen al op de loer, heerlijk dit.

1 Reactie
Tuxeido
Tuxeido6 sep. 2023 - 8:30

Ja, het worden klompen tegen hoge hakken.