Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Caroline van der Plas draait over ‘premierskandidaat’ Mona Keijzer

  •  
06-09-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
10753 keer bekeken
  •  
plaskeijzer

Caroline van der Plas mag dan alweer een jaar of wat weg zijn bij het CDA, draaien doet ze nog altijd als een christendemocraat in hart en nieren. Een mooie illustratie daarvan was maandagavond te zien bij Humberto Tan.

De BBB-leider trapte de uitzending af door te zeggen dat de vrijdag met veel bombarie gepresenteerde ‘premierskandidaat’ van BBB, Mona Keijzer, toch vooral “de nummer twee van de Kamerlijst” was. Dat iedereen denkt dat Keijzer de BBB-premierskandidaat is, kwam volgens Van der Plas door de “krantenkoppen” waarin de Volendamse als zodanig werd aangeduid. De schuld van de media dus, al zei de BBB-voorvrouw dat ze die niet de schuld wilde geven – ook een trucje dat ze veelvuldig gebruikt.

Dat Keijzer op plaats twee op de kandidatenlijst kwam, meldden alle kranten overigens ook, maar die genuanceerde boodschap van BBB was volgens Van der Plas toch niet helemaal goed overgekomen.

Zou ze daar zelf wellicht ook een rol in hebben gespeeld? In juli maakte de BBB-leider bekend dat ze geen premier wilde worden. In een interview verklaarde Van der Plas dat ze geen zin had om nette kleren aan te trekken en de wereld over te vliegen. “Dan moet ik hakken dragen, terwijl ik helemaal niet op hakken kan lopen.” Daarom was ze in gesprek met een andere kandidaat voor het premierschap. Die naam zou ze later onthullen.

De bekendmaking volgde afgelopen week. “BBB presenteert premierskandidaat”, luidde de kop boven de uitnodiging die de partij naar journalisten verstuurde. “We weten dat jullie hier allemaal reikhalzend naar hebben uitgekeken: de bingokaarten met namen gaan flink rond. We kunnen jullie nu melden dat wij vrijdag 1 september de naam van onze kandidaat minister-president bekendmaken.” Op de bijeenkomst zelf verklaarde Van der Plas: “Vandaag is het moment dat we onze premierskandidaat bekendmaken.”

Enkele dagen later lijkt Van der Plas wat minder enthousiast over Keijzer. Zou het er iets mee te maken kunnen hebben dat Keijzer het verkiezingsprogramma van BBB nog niet heeft gelezen?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.