Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Alle partijleiders tekenen verklaring tegen Jodenhaat. Alle partijleiders? Nee, niet allemaal...

  •  
26-03-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
10731 keer bekeken
  •  
ANP-374353317

De voorzitters van vrijwel alle Tweede Kamerfracties spreken in een verklaring hun afschuw uit over de terugkeer van Jodenhaat "op plekken waar iedereen vrij en veilig moet kunnen samenkomen". Aanleiding is het belagen van de Joodse zangeres Lenny Kuhr. "Dit is niet demonstreren, dit is intimideren. Dat moet stoppen. En wel nu", schrijven de leiders van de fracties van ChristenUnie, VVD, BBB, GroenLinks-PvdA, D66, CDA, NSC, SGP, Volt, JA21, PvdD, SP en de PVV.

"Laat niemand meer zwijgen, stop antisemitisme nu, in welke vorm dan ook: vandaag, morgen en in de toekomst", spreken de politiek leiders uit in de verklaring. "Wij staan op, kunnen we op jou rekenen?"

Naamloos

Opvallende afwezigen onder de ondertekenaars zijn DENK en Forum voor Democratie. Naar verluidt zijn partijleiders Stephan van Baarle en Thierry Baudet wel benaderd door de andere fractievoorzitters. Van Baudet is bekend dat hij zelf een notoire verspreider is van allerhande antisemitische complottheorieën. Vorig jaar werd de FvD-leider veroordeeld tot het aanzetten van antisemitisme, waarna hij daar gewoon mee door bleef gaan. De rechtsextremist liet zich in het verleden ook al eens ontvallen dat vrijwel iedereen die hij kent antisemiet is.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.