Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Zoey’s Extraordinary Playlist S01E01-02: muziek als therapie

  •  
21-05-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
339 keer bekeken
  •  
Zoey's Extraordinary Playlist

Muzikaal komediedrama is meer dan alleen een leuke gimmick.

Foto credits: Sergei Bachlakov / NBC / Universal

Het zal je maar gebeuren. Door kortsluiting tijdens haar MRI-scan heeft Zoey (Jane Levy, Suburgatory) plots een nieuwe gave: mensen in haar omgeving delen op onverwachte - en vaak uitermate onhandige - momenten in gezang hun diepste gedachtes en verlangens. En Zoey is de enige die dit lijkt te merken.

Natuurlijk zit niet iedereen op zulke ongevraagde ontboezemingen te wachten, maar na de eerste ongemakkelijke momenten zorgen deze muzikale intermezzo’s dat ook Zoey beetje bij beetje uit haar schulp kruipt.

zoeys-extraordinary-playlist_nNHQP3

Wat betreft originaliteit krijgt Zoey’s Extraordinary Playlist sowieso de volle punten. De serie barst van energie, geholpen door de prachtige choreografieën - in de eerste drie afleveringen van de hand van meervoudig Emmy-winnares Mandy Moore (Dancing with the Stars, La La Land) - en de goede zangers, waaronder Skylar Astin (Pitch Perfect) als Zoeys collega en beste vriend Max en John Clarence Stewart (Luke Cage) als haar heimelijke kantoorliefde Simon. En laten we vooral ook Zoey zelf niet vergeten, achter wiens cynische façade eigenlijk een diepbedroefd meisje schuilgaat. Het is moeilijk voor te stellen dat dit echt dezelfde actrice is die ook de hoofdrol speelde in de 2013-reboot van Evil Dead (onder andere te zien bij Videoland en HBO MAX).

zoeys-extraordinary-playlist_B6V6aq

Maar, zoals het de betere muzikale tv-series betaamt, zijn de liedjes meer dan alleen een leuke gimmick (denk bijvoorbeeld ook aan Crazy Ex-Girlfriend). In Zoey’s Extraordinary Playlist is muziek als therapie: een manier waarop mensen met zang wel kunnen zeggen wat ze op de gewone manier niet lukt. Zo brengt Zoeys nieuwe gave haar onverwacht ook dichter bij haar vader (Peter Gallagher, The O.C.) die, door een progressieve ziekte, niet meer met de buitenwereld kan communiceren.

Zoey’s Extraordinary Playlist S01, vanaf maandag 22 mei 2023 wekelijks drie afleveringen op Fox, waarna op maandag 19 juni het tweede seizoen van start gaat

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!