Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Young Royals S02E01: wraak en lust

  •  
02-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
330 keer bekeken
  •  
Young Royals
De liefde van prins Wilhelm voor zijn klasgenoot Simon is uiteraard niet ineens verdwenen. In het tweede seizoen probeert de royal het systeem van binnenuit te veranderen.
Foto credits: Robert Eldrim / Netflix
Vorig seizoen bleek dat prins Wilhelm (Edvin Ryding) – die dankzij de dood van z’n broer Erik (Ivar Forsling) ineens werd gebombardeerd tot kroonprins – niet zichzelf kon zijn op de eliteschool Hillerska. Nadat een smeuïg filmpje van hem met zijn lover Simon (Omar Rudberg) verscheen, ontkende hij op verzoek van zijn familie dat hij dat was. Mensen geloofden dat kennelijk. De liefde voor Simon is in het tweede seizoen van Young Royals natuurlijk niet ineens verdwenen. Simon wil echter op het moment niets meer met Wilhelm te maken hebben, omdat hij openlijk een relatie met hem wilde hebben.
Daarnaast probeert Wilhelm August (Malde Gardinger) – zijn grote vijand, de man die het filmpje lekte – een hak te zetten. Bijvoorbeeld door te toornen aan de regels: tijdens het diner eist August dat de ouderejaars eerst mogen opscheppen, maar Wilhelm wil breken met deze traditie en laat iedereen – de jongerejaars zijn in de meerderheid – stemmen. De jongere pupillen winnen en dus scheppen ze het hele buffet leeg voordat August en zijn handlangers aan de beurt zijn. Het lijkt in die zin alsof Wilhelm begrijpt dat niet hij maar het systeem het probleem is – en het Koninklijk Huis speelt daarin ook een negatieve rol.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Young Royals
Maar Wilhelm is tegelijkertijd ook onderdeel van dat systeem. Dat maakt de dilemma’s in Young Royals zo interessant. Hoewel het frustrerend is dat er nu niet een volwaardige, bloeiende relatie is tussen de twee hoofdpersonen. De makers willen echter – en dat is ook begrijpelijk – niet in die valkuil stappen. Immers: in een gelukkig jong echtpaar heeft de kijker misschien wel geen enkele interesse.
Young Royals S02, vanaf 1 november 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!