Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

You S04E06: gehaaid gedrag in naam van de liefde

  •  
08-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
You S04B
Seriemoordenaar Joe Goldberg (Penn Badgley) verschijnt in de intrigerende opening van het tweede deel van het vierde seizoen op de radar van kwaadwillende types.
Foto credits: Netflix
Is Rhys (Ed Speleers) een soortgenoot van Jonathan Moore/Joe Goldberg (Penn Badgley) of zijn vijand? In het eerste deel van het vierde seizoen van You werd de Brit immers ontmaskerd als degene die al zijn rijke (en arrogante) vrienden afslachtte. Vanwege zijn antikapitalistische motieven: Rhys wil de nieuwe socialistische burgemeester van Londen worden en het leven voor de armlastige Londenaars een stuk aangenamer maken. Maar Goldberg was nooit erg politiek geëngageerd. Hij moordde vanwege een door perverse gevoelens ingegeven instinct; of vanwege de liefde. Van de liefde weet hij intussen dat hij ver weg moet blijven.
Dus wees hij Kate (Charlotte Ritchie) in het vorige deel af. Toch blijft ze zich telkens aandienen in Goldbergs leven. Net zoals de misère op magnetische wijze telkens weer op zijn pad komt. En net zoals andere kwaadwillende types steevast het werkelijke monster achter Goldberg ontdekken. Dat maakt hem chantabel, maar acteur Badgley oogt als een schaker die zelfs zijn meest intelligente vijanden telkens een paar stappen voor is. De hoofdpersoon is als een kat die altijd weer op zijn poten terechtkomt. Maar die onderweg wel een ravage achterlaat. De kans dat Goldberg Londen uiteindelijk zal moeten verlaten lijkt dan ook groot aan het begin van het tweede deel van het vierde seizoen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
You S04B
De seriemoordenaar is op de radar verschenen van verschillende personages. Tegelijkertijd planten showrunners Sera Gamble en Greg Berlanti al allerlei zaadjes in het hoofd van de kijker. Andere personages kampen bijvoorbeeld met geldproblemen, en zijn daardoor ook chantabel. Goldberg, die je zou kunnen beschouwen als een roofdier, ziet dat soort dingen. Onthoudt dat soort zaken. Dat is handig, bijvoorbeeld als je een moord in andermans schoenen wil schuiven. Daar draait You ook om: gehaaid gedrag in naam van de liefde. En Goldberg wordt, dat is misschien wel zijn achilleshiel, makkelijk verliefd.
You S4B, vanaf 9 maart 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!