Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

You Me Her S03: gelukkig hebben we de bijpersonages nog

  •  
04-06-2018
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
You Me Her
Na een veelbelovende start vervalt de throuple al snel weer in routine.
Het leven van een ‘throuple’ (samenvoeging van ‘drie’ en ‘koppel’) gaat niet altijd over rozen, zo ontdekten Jack (Greg – broer van Amy – Poehler), Emma (Rachel Blanchard) en Izzy (Pricilla Faia) in de eerste twee seizoenen van You Me Her. Hoe gaat het logistiek allemaal in zijn werk? Hoe vertel je het de buren? En hoe zorg je dat niemand buiten de boot valt?
Jack wil graag kinderen, Izzy ook, maar Emma slaat – na zoveel jaren vruchteloos proberen – aan het twijfelen. Daarnaast zit ze in Portland vast in een uitzichtloze baan, terwijl ze in Seattle juist om haar staan te springen. En dus besluit Emma het roer om te gooien en zegt ze Izzy en Jack – en daarmee de throuple – per SMS vaarwel.
Seizoen drie begint vier maanden later. Emma is dolgelukkig met haar nieuwe baan en nieuwe vriendin en ook Jack en Izzy hebben hun draai gevonden in hun nieuwe luxe loft. Maar alles is natuurlijk lang niet zo zonnig als ze zelf graag willen doen geloven.
De start is veelbelovend, onder meer omdat de meest irritante personages zijn weggetoverd. Zoals de passief-agressieve Andy (Jarod Joseph), die - toen hij zich realiseerde dat hij Izzy niet kon krijgen - dan maar met haar beste vriendin Nina (Melania Papalia) aanpapte. Ook de veel te nieuwsgierige buurvrouw Lori (Chelah Horsdal) en haar nog vervelendere dochter Ava (Laine MacNeill), die Jack en Emma in het eerste seizoen nog probeerden te chanteren, zijn verdwenen.
5627.w1200.0.faca701
De serie is ook een stuk losser, nu de nieuwigheid eraf is en iedereen ervan af weet. Nog een opmerkelijk detail: sinds het begin van het eerste seizoen – toen voormalig escort Izzy voor het eerst de levens van Jack en Emma binnenwandelde - en het einde van het tweede seizoen is er pas een maand verstreken en in die tijd hebben de drie hoofdpersonages al bijpassende tatoeages laten zetten en een afspraak gemaakt bij een vruchtbaarheidskliniek.
Jack was altijd een beetje het derde wiel aan de wagen in deze drie-eenheid, maar als in de steek gelaten echtgenoot is hij op zijn best. Want ook al blijft hij tegenover Izzy en zijn vrienden beweren dat alles ‘goed’ en ‘in orde’ is; je hoeft geen psycholoog te zijn om te zien hoe gekwetst Jack is, nu zijn vrouw na tien jaar huwelijk opeens de handdoek in de ring heeft gegooid.
5628.w1200.0.fd08d48
Aangezien de titel van de serie nog steeds You Me Her is, is het wachten op een hereniging tussen de drie geliefden. De makers doen ook niet heel erg hun best om Emma’s nieuwe leven in Seattle aantrekkelijk te laten lijken, met haar redelijk afgrijselijke nieuwe vriendin Kylie (Carmel Amit) en diens nog afgrijselijkere vriendinnen. De onvermijdelijke confrontatie tussen Kylie en Emma - waarin Kylie haar verwijt dat ze maar een parttime lesbienne is, en Emma volhoudt dat ze nu toch echt een ‘permanente bewoner’ is - is één van de meest banale uit de serie.
Het probleem: eenmaal weer herenigd zijn Jack, Izzy en Emma een stuk minder interessant. Meteen vervalt de throuple in dezelfde routines. Hoe vaak moeten we Izzy, Emma en Jack nog goedmaakseks zien hebben, waarbij Jack zich steevast gedraagt als een jongetje in een snoepwinkel? De drie hoofdrolspelers maken het zichzelf ook veel te moeilijk, zoals wanneer Emma opeens wereldschokkend nieuws heeft voor Jack en Jack besluit dit Izzy niet te vertellen. Want wat kan daar nou mis mee gaan?
5626.w1200.0.39a3d0e
Het goede nieuws: waar de populariteit van de drie hoofdpersonages wel zijn plafond heeft bereikt, worden de bijkarakters steeds leuker. Zoals het meer dan vriendschappelijke gekeuvel tussen barman Shaun (Patrick Gilmore, ook al een steun en toeverlaat in Travelers ) en werknemer Nina, die gelukkig niet meer vastgeklonken zit aan de knorrige Andy. Jennifer Spence is, zoals ze dat in Amerika zo mooi zeggen, de onbetwiste MVP (most valuable player) van de serie als Carmen Amari, Emma’s betrouwbaar nuchtere beste vriendin. ‘Oké, je kwam langs om de scheidingspapieren te tekenen, en je dacht: 'een laatste vluggertje met z’n drieën… dat is een goed idee!'?’ Haar gekibbel met echtgenoot Dave (Ennis Esmer) - hij: ‘Daar is de glimlach die een hoofdrol speelt in al mijn nachtmerries!’ - knettert van de energie. Haar worstelingen en frustraties met betrekking tot het combineren van het ouderschap met een carrière zijn grappig en heel herkenbaar.
Dus met wie leef je meer mee: met een jonge moeder die haar dochters graag wil laten zien dat ze naast een coole moeder ook een coole vrouw is, of met haar beste vriendin die haar peperdure meubelstukken omschrijft als ‘kunstwerken’ en haar partners dumpt per SMS?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!