Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Yaksha: Ruthless Operations: ambitieuze Koreaanse actiespionnenfilm

  •  
10-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
Yaksha: Ruthless Operations
De film met Park Hae-soo (Squid Game) zit vol actie verpakt in een politiek verhaal met hoog tempo over Noordoost Azië.
‘Ze zeggen dat iedereen hier een spion is.’ In de twee uur durende Koreaanse film Y aksha: Ruthless Operations is een oorlog gaande tussen spionnen uit Zuid-Korea, Noord-Korea en Japan die zich grotendeels afspeelt in de Chinese stad Shenyang. Die stad is het centrum van de machtsstrubbelingen over Noord-Korea en spionnen uit buurlanden voeren daar een stille oorlog.
Het verhaal volgt aanklager Han Ji-hoon (Park Hae-soo, Squid Game ) uit Seoul, die integriteit en rechtvaardigheid hoog heeft zitten. Hij probeert zijn functie als hoofd openbaar aanklager terug te krijgen en biedt zich vrijwillig aan wanneer zijn collega ‘nee’ zegt tegen een gevaarlijke opdracht. Ji-hoon moet in Shenyang een intern onderzoek doen naar het Black-Ops-team van Kang-in – beter bekend als Yaksha (Sol Kyung-gu). Echter komt Ji-hoon midden in een oorlog terecht waar zelfs de Japanners bij betrokken zijn. Kang-in heeft de bijnaam van de gewelddadige geest Yaksha – die mensen eet, maar ook een bewaker van het boeddhistische geloof is – gekregen, doordat hij onconventionele methoden gebruikt om zijn missies te laten slagen.
Yaksha: Ruthless Operations
Yaksha’s team probeert de Noord-Koreaanse Moon Byung-uk te beschermen om een diplomatieke crisis te voorkomen. Het lijkt in eerste instantie te gaan om geld, maar er is ook een lijst met Japanse spionnen over de hele wereld die de Japanners vernietigd willen zien – en ook de mollen in de Koreaanse inlichtingendienst. En dat zorgt ervoor dat Ji-hoon en Yakhsa samen moeten werken om de Japanse spionnen te slim af te zijn.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Yaksha: Ruthless Operations
Yaksha: Ruthless Operations  wil zowel een actiethriller zijn als een slimme spionnenfilm, en dat maakt de film ambitieus. Voor het grootste gedeelte slaagt de film daarin: de acteurs zijn overtuigend in hun rollen en de actiescenes  zijn cinematografisch stijlvol gefilmd. Alleen zijn deze niet altijd even goed gechoreografeerd en dat is jammer. Het einde van de film laat ruimte open voor een vervolg.
Yaksha: Ruthless Operations, vanaf 8 april 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!