Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

XO, Kitty S01E01: sprankelende spin-off

  •  
18-05-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
982 keer bekeken
  •  
XOKitty(1)

Zoetgevooisde coming-of-age-reeks gebaseerd op de To All the Boys I’ve Loved Before-films draait om tiener Kitty, die haar lover achterna reist naar Zuid-Korea. 

XO, Kitty is de eerste spin-off van een Netflix Original-reeks (de drie To All the Boys I’ve Loved Before-films) die is gebaseerd op een boek (van auteur Jenny Han, tevens de showrunner van deze serie). Een mijlpaal dus. En voer voor ingewijden: ditmaal draait het verhaal om Katherine ‘Kitty’ Covey (Anna Cathcart). Het kleine zusje van Lara (Lana Condor) en Margot (Jannel Parrish) groeide in drie films op en is nu een echte tiener. Ze is verliefd op Kim Dae-hon (Choi Min-young). Er is echter een logistiek probleem. Zij zit in Canada; hij zit in Zuid-Korea. Fysiek flikflooien zit er dus niet in. Kitty en Dae moeten het vooralsnog doen met beeldbellen. Totdat de jongeling op het lumineuze idee komt om naar haar lover toe te reizen.

Ze probeert haar vader Daniel (John Corbett) en zijn vriendin Trina (Sarayu Rao) via een powerpointpresentatie ervan te overtuigen dat een verhuizing naar de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul echt de juiste volgende stap in haar leven is. Daar kan ze ook een studie volgen. Natúúrlijk gaan ze overstag. ‘Heb ik nu net m’n jongste dochter toestemming gegeven om in Zuid-Korea seks te hebben met haar vriendje?’, vraagt Daniel zich nadien af. Trina wuift deze toch wel rare opmerking weg. Dat is evenwel natuurlijk een van de doelen van Kitty. Hoewel het er al snel op lijkt dat Dae bepaalde zaken voor haar heeft verzwegen.

XO_Kitty_106_Unit_00515RC

En dat er knappe mannen op Kitty’s pad komen spreekt boekdelen: ze is nog jong en Dae is lang niet de enige prins op het witte paard. XO, Kitty, en dat is geen verrassing, draait net als de films waarin Lara het hoofdpersonage was om kalverliefde. En showrunner Han weet opnieuw een jeugdig onderwerp op sprankelende wijze neer te zetten. Ja, XO, Kitty is zoetgevooisd, maar binnen het coming-of-age-genre toch ook behoorlijk volwassen.

XO, Kitty S01, vanaf donderdag 18 mei 2013 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!