Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Workin’ Moms S07E01-02: de rust is terug, of niet?

  •  
26-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
178 keer bekeken
  •  
WorkinMomsS7_NON_April_2

Het einde is in zicht voor feministische komediereeks waarin weer blijkt hoe onderwerpen als seks, borstvoeding en anticonceptie zich uitstekend lenen voor grappen.

Foto credits: CBC / Netflix

Het zevende seizoen van Workin’ Moms is het slotstuk. Aan het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Variety vertelde showrunner en hoofdrolspeler Catherine Reitman onlangs dat ze klaar is ‘om haar baby naar bed te brengen’. 83 afleveringen speelde ze Kate: een eigenzinnige carrièretijger met vaak meer aandacht voor haar werk dan voor haar gezin. Reitman speelde de afgelopen jaren naarstig met onze perceptie van traditionele genderrollen. Ook in het nieuwe seizoen windt ze er geen doekjes om: het bedrijf van Kate is bezig met het ontwikkelen van anticonceptie voor mannen. Haar echtgenoot Nathan (Philip Sternberg) raadt dit af. Mannen gaan daar nooit voor, denkt hij.

Maar Kate is uiteraard vastberaden. Zoals altijd. Ze vindt bovendien dat mannen nu eens aan de beurt zijn. Sloane (Enuka Okuma) probeert op haar beurt als bazin borstvoeding te normaliseren door haar baby ten overstaan van haar mannelijke collega’s moedermelk te geven. Eerst zoeken de mannen nog naar een excuus om de vergadering te verlaten; later in het verhaal dwingt Sloane ze om zo’n voedingssessie bij te wonen. Ze wil als borstvoedende vrouw pertinent niet anders worden gezien dan haar mannelijke collega’s. Bovendien, en dat bewees Workin’ Moms al ontelbare malen, lenen onderwerpen als borstvoeding en anticonceptie zich uitstekend voor grappen.

WorkinMomsS7_NON_April_1

De humor is was vaak trefzeker in de serie; het vaak onnodige melodrama steevast de achilleshiel. Zo werden wendingen steeds extremer de afgelopen seizoenen. Daar lijkt Reitman in het zevende seizoen gelukkig op terug te komen. Hoewel de openingsaflevering begint met een moordaanslag: Anne (Dani Kind) wordt door een mysterieuze vreemdeling in een Volvo aangereden en belandt in het ziekenhuis. Was het misschien een oud-cliënt van haar? Dit gebeurt net op het moment dat Kate en Anne telefonisch besluiten hun vriendschap weer op te starten. Uiteindelijk blijkt de schade mee te vallen. Dat kan ook niet anders: Reitman en Kind zijn in elke scène aan elkaar gewaagd.

WorkinMomsS7_NON_April_4

Reitman durft Anne vast niet uit de serie te schrijven. Dat zou ook zonde zijn: je kijkt Workin’ Moms vooral voor Kate, Anne en Sloane. Voor de vrouwen. De mannen spelen slechts een bijrol. En als ze en masse aan de anticonceptie gaan dan wordt die rol nog kleiner. Het is heerlijk om te zien hoe Reitman speelt met die thematiek.

Workin’ Moms S07, vanaf woensdag 26 april 2023 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!