Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Workin’ Moms S06E01-02: geestig maar ook ondraaglijk

  •  
09-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
309 keer bekeken
  •  
Workin' Moms S06
Komediereeks die aanvankelijk draaide om vrouwenperikelen oogt nu soms als potsierlijke horror.
Foto credits: CBC Comedy
Workin’ Moms oogde in het vijfde seizoen soms al als een kat in het nauw die rare sprongen maakt. Showrunner en hoofdrolspeler Catherine Reitman presenteert steeds kolderiekere verhaalwendingen, waardoor de Canadese serie steeds minder geworteld is in de realiteit. Dat levert, ook in het zesde seizoen, geestige situaties op. Maar Workin’ Moms is soms ook bijna ondraaglijk om te zien.
In de eerste twee afleveringen van het nieuwe seizoen staat de ongemakkelijke relatie tussen Kate (Reitman) en haar stiefzoon Nathan Jr. (Kyle Breitkopf) centraal: in de slotaflevering van het vorige seizoen bleek immers dat Nathan (Philip Sternberg) een tienerzoon had. Na de dood van de moeder van Nathan Jr. was hij dus aangewezen op z’n vader. Nu probeert de puber, die bij Nathan en Kate is ingetrokken, de aandacht van zijn vader te trekken terwijl hij het leven van zijn stiefmoeder zuur maakt. Zo laat hij Kate een potsierlijke ketting dragen – als ze hem afdoet veinst hij een paniekaanval – met een foto van Nathan en zijn ex (de moeder van Nathan Jr.).
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Workin’ Moms S06
Het ligt er érg dik bovenop dat Nathan Jr. zijn stiefmoeder niet mag, en dat hij misschien wel een psychopaat is. En wat eveneens nogal opzichtig is, is dat Nathan weigert te zien dat zijn zoon een engerd in wording is. Dit alles oogt cartoonesk en ongeloofwaardig. Het lijkt sowieso bij vlagen alsof de uit het leven gegrepen humor die de eerdere seizoenen kenmerkte min of meer verdwenen is; verruild voor groteskerieën die niet zouden misstaan in een horrorfilm. Dat Workin’ Moms soms een speels genrespel is, is geen probleem. Ditmaal lijkt Reitman echter te ver afgedreven van wat haar serie eerder zo goed maakte: vrouwenperikelen van nu.
Workin Moms S06, vanaf 10 mei 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!