Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Workin’ Moms S05E01-02: dit kan niet, en toch ga ik het doen

  •  
15-06-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
Workin Moms S05
Vijfde seizoen begint met een spin-off en vervalt dan, in positieve zin, in de gebruikelijke geestelijke kwellingen.
Anne (Dani Kind) is tóch overstag gegaan: ze verhuist met haar gezin naar Cochrane (ze spreekt de plaatsnaam uit als ‘cockring’) nabij Calgary. Ver weg dus van haar vrienden. Maar haar echtgenoot stelt haar gerust, er zijn bergen, valleien en er is sneeuw om op te skiën. Aan het einde van het vierde seizoen adviseerde Kate (Catherine Reitman) haar al om het toch maar te doen. Misschien had dat eerder te maken met Kate’s gewetenswroeging: zo vaak liet ze de afgelopen jaren haar eigen man en kinderen in de steek, ten faveure van overvragende werkgevers, haar moordlustige ambitie, en een aantal buitenechtelijke affaires.
Eenmaal in Cochrane wordt Anne overmand door benauwdheid. En als ze haar kids naar school brengt ziet ze van een afstandje hoe de lokale moeders eruitzien: als Desperate Housewives. Dat voorkomt overigens niet dat ze ermee bevriend raakt: de eerste aflevering van het vijfde seizoen speelt zich af in een soort parallelle ‘Workin’ Moms-wereld’ op het Canadese platteland. Waar de hipsterkoffie niet verkrijgbaar is en men eigenlijk niets beleeft. Anne vreest dat ze hier haar dagen zal moeten slijten. Gelukkig geven haar vriendinnen, waaronder Kate, al snel acte de présence tijdens een bliksembezoekje.
Workin' Moms S05
De eerste aflevering is in die zin een kleine spin-off van de werkende moeders-formule. Hoewel de tweede aflevering weer zoals gewoonlijk begint in Kate’s huis. Daar traint manlief zich kapot voor een killerbody. Terwijl de gebruikelijke ingrediënten het verhaal opfleuren: Kate vindt op haar werk een vileine medestander die ook weleens haar grootste vijand zou kunnen worden; Kate misbruikt haar kinderen om een idee voor een product te kunnen pitchen. Telkens zie je in Reitmans geestige blik: dit kan niet, dit mag niet, en toch ga ik het doen. Waarmee ook het vijfde seizoen in het teken staat van de spanning tussen werk en privé.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Workin’ Moms S05
En privé is steevast een stuk saaier en minder verleidelijker dan werk, zoveel is duidelijk.
Workin' Moms S05, vanaf 15 juni 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!