Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Woman of the Dead (Totenfrau) S01E01: spannend dorpsmysterie

  •  
05-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
585 keer bekeken
  •  
Woman of the Dead (Totenfrau)
De echtgenoot van een begrafenisondernemer komt op opmerkelijke wijze om het leven in Oostenrijkse whodunit.
Foto credits: Stephan Burchardt / Netflix
Begrafenisondernemer Blum (Anna Maria Mühe) is het gewend om overleden mensen in haar kelder te balsemen. Totdat haar eigen echtgenoot op een dag ineens op haar werkbank ligt. Met haar eigen ogen heeft ze gezien hoe Mark (Maximilian Kraus) tijdens zijn werk als motoragent in een dorpje bij Innsbruck uit het niets werd aangereden. De veroorzaker reed daarna snel weg. In het ziekenhuis overleed Mark aan zijn verwondingen. Blum is vastberaden om te achterhalen wie er achter het stuur zat van de verantwoordelijke auto. Als blijkt dat de collega’s van haar man geen onderzoek instellen naar de aanrijding, dan kookt Blums bloed.
Hoewel ook snel bekend wordt waarom alles in deze kleine gemeenschap snel onder het tapijt wordt geschoven - er speelt nogal wat. Daarnaast vindt Blum in Marks werkmotor een telefoon met gemiste oproepen van ene ‘D’. Op een afgelegen plek die ze via die telefoon vindt, treft ze een buitenlandse vrouw aan die daar kennelijk op Mark aan het wachten was. En dan is er nog iets met een gewelddadige of verwarde Syrische vluchteling die Blums echtgenoot ooit in huis nam. Kortom, Woman of the Dead ( Totenfrau ) biedt de kijker in de eerste aflevering direct een lawine aan aanknopingspunten.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Woman of the Dead (Totenfrau)
Tegelijkertijd vallen of staan dit soort dorpsmysteriën vaak met de casting van de hoofdpersoon. Dat is in het geval van Mühe positief: doordat Blum gewend is om met overleden mensen te werken kan ze letterlijk over lijken gaan. Bovendien heeft ze niets meer te verliezen, en dat acteert Mühe met haar kwade, bedaarde blik uitmuntend. Saillant is trouwens dat alle pijlen naar andere personages wijzen – maar hoe zit het met Blum zelf? Iedereen is verdacht in Woman of the Dead , en daar valt uitgerekend de vrouw die in het mortuarium werkzaam is natuurlijk ook onder.
Woman of the Dead (Totenfrau) S01, vanaf 5 januari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!