de Lagarde

Witch Hunt S01E01: spannende advocatenthriller

  •  
24-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Heksejakt
Ingrid Bolso Berdal uit Westworld speelt hoofdrol in Noorse intrige.
Als je als financieel directeur van een advocatenfirma ineens rare blikken krijgt als je vraagt naar specifieke transacties dan weet je dat het hommeles is. Dit overkomt Ida Waage (Ingrid Bolso Berdal uit Westworld) wanneer ze op een dag bij collega Jan (Preben Hodneland speelt een narcistische wezel) op hun kantoor in Oslo begint over een overboeking van 450.000 euro.
Jan verzekert Ida dat alles goedkomt; ze hebben dat deel van hun financiën niet voor niets uitbesteed aan een accountantskantoor. Maar Ida vreest dat Jan niet de waarheid spreekt en ontdekt tijdens een nachtelijke rekensessie dat er miljoenen kronen zijn betaald door de rijkste cliënt van de firma, voor denkbeeldige diensten.
Witch Hunt
In de pilotaflevering zien we hoe Jan wil dat Ida deze informatie voor de buitenwereld verdoezelt. Maar Ida ontpopt zich (actrice Berdal won ook een award voor beste actrice op de Noorse televisie voor haar rol) als de vastberaden luis in de pels van haar corrupte collega’s.
Heksejakt
Dit alles speelt zich af in een nepotistische en hedonistische wereld waarin alcohol rijkelijk vloeit en de zucht naar kapitaal tot gevolg heeft dat niemand valt te vertrouwen. Bovendien blijkt al snel dat er in het Noorse nieuws al verhalen rondgaan over belastingontwijking en andere schimmigheden, waar Ida’s bedrijf mogelijk bij betrokken is.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Heksejakt
De vraag is of Ida zich in Witch Hunt (Heksejakt in Noorwegen) zal ontpoppen als klokkenluider, of dat ze Jan en zijn handlangers achter de schermen zal aanpakken. Niettemin staat buiten kijf dat deze Noorse advocatenthriller van meet af aan spannend is.
Witch Hunt S01, vanaf 17 juni 2021 in zijn geheel bij NPO Plus, vanaf 24 juli wekelijks op NPO 3 en NPO Start
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!