Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Win the Wilderness S01E01: ietwat ongeloofwaardig en willekeurig

  •  
22-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
352 keer bekeken
  •  
Win the Wilderness S01
Zes Britse echtparen strijden met elkaar om een megablokhut in de wildernis.
Duane en Rena – twee onvervalste rouwdouwers – hoorden in 1995 de ‘roep van de wildernis’ en verkasten naar de middle of nowhere in Alaska. Waar ze met hun blote handen – ach, en met wat machinerie, maar je moet een beetje romantiseren – een blokhutpaleis bouwden. Het echtpaar is op leeftijd en zoekt naar twee opvolgers, zodoende meldden zes Britse koppels zich aan die het wel zien zitten om hun jaren te slijten aan de rand van de wereld. Alhoewel? Ten eerste rijst de vraag: waarom zijn het Britten en geen Amerikanen? En ten tweede wordt al snel duidelijk dat de jongere deelnemers nogal reislustig zijn – en dat is niet de bedoeling als ze van de ‘homestead’ in Alaska hun huis willen maken.
Is het dan allemaal voor de bühne? In ieder geval heeft een gemêleerd gezelschap zich aangediend: een oud-agent, een universiteitsdocent, twee social media-influencers en twee boeren. Het ene beroep lijkt zich, en daar hoef je geen hersenchirurg voor te zijn, beter te lenen voor de wildernis dan het andere. En voor de influencers zal de gunfactor onder het kijkerspubliek vast niet zo groot zijn.
De echtparen beginnen direct aan een survivalcompetitie om te zien wie het meest capabel is om in een huis te wonen dat ironisch genoeg al gebouwd is. Maar ze zullen hun skills evenwel nodig hebben om in de kille maanden te kunnen overleven. Het resultaat is gelukkig niet al te sensationeel – de bombastische muziek is heviger in de gemiddelde National Geographic-productie. Toch kan je je niet aan de indruk onttrekken dat veel echtparen het nog geen maand, laat staan een jaar, in de felgroene idylle zouden uithouden. Zie je ze al een zwarte beer wegjagen met pepperspray?
Dat is spijtig: reality-tv moet sprookjesachtig zijn; met een streven naar een bijna onhaalbaar doel. Maar als het sprookje ongeloofwaardig wordt, dan barst de bubbel en is er niet veel om naar uit te kijken. Hoewel de show zich in het restant van het seizoen natuurlijk nog kan herpakken.
Win the Wilderness S01, vanaf 22 april 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!