Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Wil: Belgische oorlogsfilm verschijnt eind januari op Netflix

  •  
11-01-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5866 keer bekeken
  •  
Wil_ps_1_jpg_sd-high_Photo-by-Charlie-DeKeersmaecker

© Charlie DeKeersmaecker / Paradiso Films

Het drama over twee agenten in het Antwerpen van 1942 werd gemaakt door Tim Mielants, die verschillende afleveringen van Peaky Blinders regisseerde.

Het Belgische oorlogsdrama Wil is vanaf 31 januari te zien op Netflix, nadat de film vorig jaar september in de bioscoop verscheen. Wil speelt zich af 1942 en volgt de jonge hulpagenten Wil (Stef Aerts) en Lode (Matteo Simoni). Ze worden gedwongen mee te werken aan de klopjacht op Joden in Antwerpen, maar tegelijk steunen ze ook het verzet. Te midden van alle chaos en geweld valt Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette (Annelore Crollet), maar een tegenstrijdige cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Wil is gebaseerd op het boek van Jeroen Olyslaegers. De regie was in handen van Tim Mielants (Peaky Blinders), die het scenario schreef samen met Carl Joos (De zaak Alzheimer).

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!