Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Wie is de Mol? S20E08: meer en meer bewijs richting Nathan, Mil is het zéker niet!

  •  
29-02-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
Hoofdbeeld
Tijdens aflevering 8 geen dubbele exit, zoals voorspeld, maar wel meer en meer bewijs dat Nathan de Mol is.
Kwamen we aan het begin van de week nog met keihard bewijs omtrent het nummer van het laservest van Nathan, nu worden de verdenkingen in zijn richting na deze aflevering alleen maar sterker.
Laten we beginnen bij opdracht 1. De drie kandidaten die op een fiets zitten, kunnen in deze opdracht twee dingen doen: extra hun best doen om zodoende niet verdacht te worden of het tegenovergestelde, namelijk juist niet je best doen om een onterechte verdenking jouw kant op te laten komen. En je ziet eigenlijk precies dat dit gebeurt, bij alle drie. Kandidaten Buddy en Leonie gooien er – ook qua tempo – een beetje met de pet naar. Mol Nathan fietst zijn longen uit het lijf om juist níet verdacht te worden door de rest. Goed, dat kost dan wel 250 euro, maar zo blijft hij als Mol uit het zicht. En dat is in dit stadium belangrijker dan 250 euro. Klassieke Mollenstreek. Tuurlijk, Nathan kan in de rol die Mil en Rob vervullen prima Mollen, maar deze opdracht – en zulke opdrachten heeft een Mol gewoon nodig – is essentieel voor een Mol om niet verdacht te worden. En daarbij kon hij het als sportman ook niet maken om niet op die fiets te gaan zitten.
Maar, hallo! Wakker worden! Hoe kan sportman Nathan een half uur lang volle bak in de brandende zon (40 graden) zich helemaal leeg fietsen en geen druppel zweet verliezen….. (zie foto 1) En bij de lasergame-opdracht van aflevering 7 na één potje van 5 minuten onder het zweet zitten?  (zie foto 2) Antwoord: omdat hij er natuurlijk al 4 potjes op had zitten!
Nathangeenzweet
Natzweet
Ja, we hebben gezien dat  ‘-->SMOL’ op de stoeprand geschreven stond. Gewoon negeren, geen aanwijzing. Gewoon doorlopen mensen.
Dan opdracht 2. Wat een raffinement laat Nathan hier als Mol zien. We voorspelden het al in een eerder stuk: de Mol manipuleert de opdracht waarin in een groene vrijstelling te verdienen valt indien mogelijk zodanig, dat iemand die de Mol niet in de gaten heeft de groene vrijstelling pakt. En zo geschiedde. Want natuurlijk weet Nathan de allesbeslissende vraag nog wel: ‘In welke Molloot-enveloppen zat geen geld?’ Immers, hij was zelf diegene die de vier enveloppen met geld juist moest ophalen in aflevering 6! En volgens mij verklapt hij dat ook aan Mil, direct na afloop van de opdracht. Je hoort haar vragen ‘Deed je dat nou expres?’. De liplezers onder ons zullen een ‘Tuurlijk’ als antwoord van Nathan kunnen ontdekken.
NatMil
Vorige week legde ik al uit dat Nathan er (door als eerste een groene kaart uit de handen van Rik te trekken) voor heeft gezorgd dat Miljuschka, als afvaller, niet haar rode scherm te zien kreeg. Deze week zorgt hij er dus voor dat ze een ronde verder gaat.
Dan die hangbrug. Opvallend: Rik zegt in het aankondigingspraatje dat wie weet ‘de Mol zijn ware gezicht laat zien’. Nathan, na afloop van de opdracht: ‘Ik kijk in de spiegel en ik maakte ook wat foutjes.' Een heel gek geplaatste uitspraak op dat moment. Goed, een indirecte hint - gezicht, spiegel - naar Nathan? Natuurlijk gaat die opdracht niet goed. Sterker nog, het gaat goed fout. Voorspelling: in de laatste aflevering gaan we zien dat de Mol een koker over de brug heen mietert. Want, duidelijk te zien: we zien maar 11 van de 12 kokers in de laatste koffer. Er ontbreekt dus een kokertje (zie foto). Waar wil je als Mol staan? In het midden (hier stonden Nathan en Rob), want dan kan je aan twee kanten de boel beïnvloeden.
3
Dan die executie. Vier kandidaten die op Leonie zitten en Leonie die op Miljuschka zit. Leonie gaat naar huis, dus de conclusie die we hierdoor zéker kunnen trekken: Miljuschka is de Mol ZEKER NIET! Anders was Leonie natuurlijk niet naar huis gegaan, aangezien ze de enige was die op Mil zat. Onbegrijpelijk dat Miljuschka daarna in MolTalk nog door Bella Hay en Horace Cohen wordt verdacht. Dan snap je dus niet hoe het spel werkt…
De Mol – wie van de vier overgeblevenen het ook is – heeft dus met de groep meegestemd op Leonie. Bewust natuurlijk, om niet op te vallen en onder de radar te blijven. Uitleg? Stel dat de Mol (Nathan) nu Miljuschka, Buddy of Rob had ingevuld en een van die drie gaat er aankomende aflevering uit, dan weet iedereen dat Nathan de Mol is. Immers, hij zet in op diegene die eruit gaat, maar hoeft niet naar huis. Slim van hem (en de makers natuurlijk) om mee te stemmen met het stemgedrag van de groep. Ook voor komende aflevering zal Nathan het merendeel van de groep volgen in het uitspreken wie de Mol is.
Overigens zagen we ook in MolTalk dat de verdenkingen richting Nathan enorm zijn toegenomen. Ik wil niet direct de link leggen naar de lasergamevesthint van vorige week, maar het is wel opvallend, natuurlijk.
Stand
Hoe nu verder? In de traditie van WIDM wordt komende week de finale-opdracht al gespeeld met slechts 3 kandidaten. Goed, dit gaat zeker niet gebeuren. Krijgen we halverwege die aflevering een exit en is de laatste opdracht komende week dan de finale-opdracht? Ook niet. Hoe dan wel? We krijgen volgende week een normale exit, waarna in de aflevering van 14 maart eerst de finale-opdracht wordt gespeeld en vervolgens live in Vondel CS de winnaar, verliezer en Mol bekend wordt gemaakt. De AVROTROS heeft op 14 maart een half uur langer zendtijd, dus hier vallen alle puzzelstukjes op z’n plek.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!