de Lagarde

Wie is de Mol? S20BE07: waarom Nikkie of Jeroen de Mol is

  •  
17-10-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
ha
Mea culpa. Wekenlang in een Peggy-tunnel, maar we zaten verkeerd. Maar wie is dan wél de Mol?
Vooropgesteld, we zaten verkeerd. Heel verkeerd. Een heilige overtuiging van het Peggy-is-de-Mol-zijn bleek een onwaarheid. Met slechts twee mogelijke Mollen over, kunnen we de conclusie trekken dat we deze Mol niet als een van de beste Mollen zullen herinneren. Mocht het Nikkie zijn, dan is het onbegrijpelijk dat zij zich bij de grote opdracht op Elba (aflevering 6) liet opsluiten, waardoor ze het spel niet kon manipuleren. Een spel waar 5000 euro verdiend kon worden! Anderzijds, mocht het Jeroen zijn, dan zou hij er alle baat bij hebben om Nikkie en Tygo zo snel mogelijk te vinden. Immers: hoe eerder ze gevonden zijn, hoe minder tijd er besteed wordt aan het vinden van het geld. In deze opdracht zagen we Jeroen wel heel erg opvallend vertragen. Een goede Mol zou dit niet zo spelen.
Goed, dan over naar de puzzel: wie is de Mol? 
Jeroen is de Mol. En waarom? Enkel en alleen omdat het handschrift dat we op de spiegels zien nagenoeg identiek is aan het handschrift van Jeroen, zo blijkt uit een oude tweet van Jeroen die hij ten tijde van het Eurovisiesongfestival plaatste. Het handschrift van Nikkie ziet er heel anders uit, zo blijkt uit een Instagram-post uit 2012. Zie hieronder beide handschriften en oordeel zelf.
Jeroen
Nik
Nikkie is de Mol. En waarom? Allereerst omdat de makers het ons molloten nooit zo makkelijk zullen maken dat een handschrift een Mol zou verraden. En verder vooral omdat Nikkie altijd opdrachten vertraagt (de opdracht met de ansichtkaarten in Florence) en nooit actief meedoet (de opdracht op het strand en het sjouwen van de zilveren en gouden keien). Tel daarbij op dat ze bij de laatste opdracht - dat treintje in de mijn - een wel heel gek antwoord geeft op de vraag: wat is de ergste belediging (de oogschaduw is niet goed geblend), en tot slot de naam van Barbra Streisand niet verstaat - terwijl ze een verhaal over een Ferrari Testarossa in Paradiso wel in een keer hoort. En precies dit gekke antwoord over de oogschaduw en Barbra Streisand komen in de test naar voren. De Mol weet natuurlijk welke vragen gesteld gaan worden door Rik aan het eind van de opdracht. Dus het is zaak om hier verwarring te veroorzaken. 
En dan is daar nog die opdracht met die wijnvaten. Die vergeten we haast. Was het niet Nikkie die de teruggerolde vaten met de letters naar beneden terugzet? Maar aan de andere kant: zou de Mol nog in deze fase van het spel zo opzichtig gaan Mollen? Het is namelijk heel goed denkbaar dat Nikkie in de eerste aflevering al de Mol heeft gespot, toen zij zich omdraaide bij de bakjes in het klooster. Immers, we zagen een schim van een schaduw op de muur.
Vergelijk al deze theoriën die naar Nikkie leiden met het handschriftbewijs van Jeroen en oordeel zelf. Wij zijn het spoor bijster. Peggy is het namelijk niet. Hoe bestaat het...
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!