Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Wie is de Mol? S20BE05: Nikkie profileert zich meer en meer als Mol

  •  
03-10-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
Head
Meer en meer verdenkingen richting Nikkie. Zou het echt? Zou Nikkie dan de Mol zijn? Of is het toch Peggy die onzichtbaar voor de camera rustig aan het doormollen is?
Vanaf de tweede aflevering, de eerste opdracht, leek het duidelijk: Peggy is de Mol. Hoe zij toen langs de zilveren en gouden keien banjerde op weg naar het eindpunt; subtiel en efficiënt. Maar sinds vorige week, toen Nikkie ineens de naam van oud-Mol Rob Dekay noemde toen haar werd gevraagd wie ze op het plein had zien lopen – terwijl ten tijde van de opname (november) het seizoen waarin Rob de Mol zou blijken te zijn nog helemaal niet op tv was en het algemeen bekend is dat nieuwe Mollen een soort voorbereidingsgesprek krijgen met oud-Mollen, dus ook met Rob? – worden de verdenkingen in haar richting steeds sterker. Zo ook deze aflevering.
Bij de eerste opdracht op het strand is het de bedoeling om met vereende krachten de puzzel op te lossen, maar Nikkie doet hier wel heel erg opvallend niks. Ze staat erbij en kijkt naar haar medekandidaten die lopen te zwoegen met de zware houten constructies. Voor een Mol te opvallend, zeker. Maar Nikkie beïnvloedt het spel wel op een dusdanige manier dat e.e.a. nogal vertraging oploopt. Ze is er heilig van overtuigd dat de volgorde van de spellen van aflevering 2 (puzzelstukjes 4, 5 en 6) moet zijn: Steenrijk, Vragenvuur en Lasergame. Terwijl het toch echt Steenrijk, Lasergame, Vragenvuur moet zijn, in die volgorde. Hierdoor past en wil het allemaal niet en gaan er kostbare minuten verloren. Dommigheid van Nikkie? Of een slimme Mol-actie?
7
Vanuit het oogpunt van Mol Peggy beredeneerd is het hier natuurlijk heel makkelijk om mee te gaan in de ‘vergissing’ van Nikkie. Een uitgelezen mogelijkheid om volle bak je best te doen en de puzzel in elkaar proberen te krijgen – wetende dat de volgorde onjuist is en daarmee de puzzel onmogelijk past. Wat verder opvalt: waarom levert opdracht 7 een geldbedrag op? Wat is hiermee aan de hand? Opdracht 7, zodat je het niet hoeft uit te zoeken: de opdracht waarbij kandidaten zitten vastgeketend aan olijfbomen, met Tygo als spil in het midden. Een hint naar Tygo als mogelijke Mol?
Wat verder op viel: Patrick die ineens luid 'ik ben de Mol' roept. Dit is zoiets waarvan hij in de laatste aflevering, bij de onthulling, zegt: 'Ik zei het nog wel hardop, maar niemand luisterde!' Jaja. 
Vervolgens zien we, voor de start van de volgende opdracht, dat Nikkie uit een welhaast rijdende auto springt en het op een drafje zet richting de woning. Bij de eerste keer dat ik het zag viel het me al op. Vervolgens blijkt dus dat er in de woning de drie enveloppen liggen die later in het spel heel belangrijk blijken. Immers: de rode auto leidt naar de helikopter die naar een mogelijke vrijstelling leidt. Heeft Nikkie hier voorkennis? Bij het verdelen van de duo’s wil Nikkie opvallend graag met Peggy in een auto zitten. Geen idee waarom, maar het is opvallend omdat ze normaal niet heel erg haar voorkeur hierin uitspreekt.
Nikkie sprint
Krijgen (Mol) Nikkie en Tygo nog meer voordelen in de volgende aflevering, waarbij ze gevonden dienen te worden door hun collega’s? Dat zou e.e.a. nog veel meer verklaren. Bijvoorbeeld als er aan het eind van die dag nog een keuze gemaakt dient te worden tussen geld en een eventuele vrijstelling. Goed, dat gaan we dus volgende week zien.
Nog even over dat gedrag in die auto’s. Jeroen en Ron doen maar wat – zoals elke aflevering, Patrick is een grote chaoot, Peggy is alleen maar (gespeeld) gefrustreerd. Als Mol kan je hier niet zoveel. Het maakt niet zo heel veel uit of je als duo je eindbestemming haalt of niet. Het heeft geen gevolgen voor het geld in de pot, dus wederom een opdracht waar je als Mol (lees: Peggy) lekker mee kan spelen en je best kan doen om de verdenkingen van je af te laten glijden.
Overigens kunnen we wel zeker zijn van een dubbele executie volgende week. Nu er deze aflevering niemand naar huis is gegaan, zijn er simpelweg te weinig afleveringen over om nog een enkele exit door te voeren. De finale staat immers al ingepland voor zaterdag 24 oktober. Volgende week dus een dubbele exit! Samenvattend: een aflevering waarin Nikkie de verdenkingen naar haar toe weet te trekken, en waarin de Mol (Peggy) haar van haar beste kandidatenkant kan laten zien, zonder dat de kas wordt gespekt. Een ideale aflevering voor de Mol.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!