Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Wie is de Mol? S20BE04: Peggy groeit in haar rol als Mol: 3500 euro niet in de pot!

  •  
26-09-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
Groep
We zien dat Peggy steeds geraffineerder te werk gaat met het uitvoeren van haar Mollenstreken. Zonder op de voorgrond te treden, maar dusdanig het spel manipulerend dat er deze aflevering ruim 3500 euro niet in de pot komt.
Dat is nogal wat, 3500 euro. Wat gebeurt er allemaal zodat de pot niet ruim gespekt wordt? Bij de eerste opdracht, de schilderopdracht, worden 3 van de 4 schilderijen goed omschreven, doorgegeven én tot slot gevonden in het museum. Slechts 1 schilderij wordt niet gevonden: het schilderij van Peggy. Goed, toegegeven: het was een lastig tafereel dat door Peggy geschilderd moest worden (toeval?). Maar wat kenmerkend was aan dit schilderij was het feit dat er gouden bogen bovenaan het echte schilderij te zien waren. Deze waren niet op de versie van Peggy te zien. Heeft Jeroen (die het schilderij aan Peggy moest uitleggen) het niet genoemd? Onwaarschijnlijk. Waarschijnlijker is het dat Peggy deze gewoon niet heeft getekend om ervoor te zorgen dat het schilderij in het museum niet zou worden herkend en gevonden. In het museum bleek namelijk dat dit zowat het énige schilderij in het museum was met gouden bogen – team Ellie, Patrick en Ron stonden er zelfs nog voor, maar ja, die gouden bogen hé, daar waren ze niet van op de hoogte.
1
1.1
Hierdoor kreeg het team Jeroen/Peggy niet op tijd de juiste code en werd er géén 1000 euro verdiend. Samenvattend: door één schilderij niet goed te schilderen/te vinden/goed genoeg te omschrijven, komt er 1000 euro niet in de pot.
Dan de tweede opdracht. Wat een feest weer om die oud-Mollen te zien. Voor de kijker al vrij snel prominent in beeld, voor de kandidaten minder, zo bleek. Hadden ze nou echt zo goed opgelet en het juiste koffertje ertussenuit gevist? Het had niet uitgemaakt: in alle koffers zat geld. Immers, hoe kon Rik anders het bruggetje maken naar de oud-Mollen die op het plein liepen? Dat kon alleen als er geld in de koffer zou zitten, want enkel dan was het nog relevant om de juiste namen van de Mollen te noemen.
En dan moeten de namen worden genoemd. Mol Peggy is even stil en heeft vrij snel in de gaten dat niemand van de kandidaten een Mol heeft gezien. Ze kan dus een balletje opwerpen door een Mol te noemen die niet op het plein liep – ze kan hier als Mol niet echt betrapt worden en simpel geld uit de pot houden. Opvallend: de rol die Nikkie hier vervult. Zij gaat de naam van Jon van Eerd (die Peggy dus noemt) gelijk bevestigen. Vervolgens noemt ze de naam van Margriet van der Linden (die Peggy gelijk weer overneemt) en tot slot, out of the blue, de naam van Jan Versteegh. Terwijl er in de groep al een soort consensus was bereikt over de naam van Dennis Weening. Door simpel te stellen dat Peggy ‘Jon van Eerd heeft gezien’, zoals ze zelf oppert, zorgt Peggy ervoor dat de drie juiste namen nooit meer genoemd kunnen worden. Bedrag wat niet meer kan worden gevonden door Jon van Eerd te opperen: 2250 euro. Chapeau.
2
Bij de laatste opdracht is het voor de Mol essentieel om zo snel mogelijk ansichtkaarten te pakken die dichtbij zijn, die daardoor weinig geld opleveren en daardoor – en daar zit hem nou net het venijn – niet meer een hoog bedrag kúnnen opleveren door een ander team. Het team van Peggy (en Tygo en Ellie) zorgt er op die manier voor dat er 300 euro niet verdiend kan worden door de andere teams, die een hoger bedrag voor een makkelijk target hebben en daardoor meer geld zouden kunnen verdienen.
3
Als Mol wil je ook dat een foto met een laag geldbedrag snel wordt gepost in de groepsapp. Dan ligt die locatie eruit voor de rest. De kandidaten hadden overigens beter de foto’s die ze gemaakt hadden tot het laatst kunnen bewaren en dan vervolgens later, tegen het einde van het spel, kunnen posten in de groepsapp. Op die manier vergroot je de kans dat andere teams een hoger bedrag dan jouw eigen foto eerder posten, waardoor er uiteindelijk meer geld in de pot komt. Je wacht op die manier zo lang mogelijk met het uploaden van foto’s met een lage waarde. De Mol zal daarentegen zorgen dat foto’s met een lage waarde zo snel mogelijk worden gedeeld. Locatie weg, laag geldbedrag in de pot, maar nog belangrijker: hoog bedrag niet in de pot! Precies zoals de Mol wil en zoals het team Peggy het doet. Resultaat: 300 euro niet verdiend! Moet gezegd worden: Jeroen en Patrick kaapten ook veel lage bedragen weg, zodat er minder geld verdiend kón worden.
En, wat ook nog opviel, maar omdat het Ron was eigenlijk ook weer niet: Ron moet naar het museum Uffizi, maar herkent het gebouw niet. Maar hij was er gisteren nog geweest voor opdracht 1! Volgende week meer Peggystreken. 
Ron
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!