Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Why Didn’t They Ask Evans? S01E01-02: talentvolle cast

  •  
04-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Why Didn’t They Ask Evans?
Acteur Hugh Laurie laat zien dat hij ook een goede regisseur is in uitstekende Agatha Christie-verfilming.
Foto credit: Britbox
Op een dag hoort Bobby Jones (Will Poulter) een schreeuw op de golfbaan aan de kust van Wales, waar hij als caddie dokter Thomas (Conleth Hill uit Game of Thrones ) assisteert. Een man is van een klif gesprongen. Jones snelt naar het slachtoffer dat prompt zijn laatste woorden prevelt: ‘ Why didn’t they ask Evans ?’ Die woorden blijken de opmaat naar een onvervalst moordmysterie. Jones’ love interest Frankie (Lucy Boynton uit Bohemian Rhapsody ) zal de caddie helpen de ware toedracht te achterhalen, in deze door Hugh Laurie (de acteur bekend van House ) geschreven en geregisseerde adaptatie van het boek van Agatha Christie.
Why Didn’t They Ask Evans? oogt als een passieproject van de 62-jarige Laurie. De acteur heeft nog niet per se veel regie-ervaring, maar laat niettemin meteen zien waartoe hij in staat is: zijn visie op het werk van Christie onderscheidt zich - bijvoorbeeld van het werk van Kenneth Branagh, wiens Agatha Christie-verfilming Death on the Nile onlangs in de bioscopen draaide – door een zeker naturalisme dat tegelijk ook weer typisch Brits is. Why Didn’t They Ask Evans? is zeer kleurrijk, maar niet zo cartoonesk en bijna infantiel als de films van Branagh. Laurie’s werk is meer geworteld in de realiteit.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Bovenal had de acteur – die zelf ook een rol speelt – geen enkel probleem om de crème de la crème van de Britse acteerwereld voor z’n karretje te spannen: naast Poulter, Hill en Boynton geven ook Emma Thompson en Jim Broadbent act de présence. Glooiende felgroene heuvelruggen + een moordmysterie + een talentvolle cast = Brits drama op z’n best.
Why Didn't They Ask Evans? S01, vanaf 5 mei 2022 op BBC First
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!