Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Who Killed Sara? S03E01: grote goocheltruc

  •  
18-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
298 keer bekeken
  •  
Who Killed Sara?
Dood gewaande personages blijken springlevend in spannende derde deel van Mexicaanse thriller.
Wie de eerste twee seizoenen van Who Killed Sara? zag zal - gezien de onwerkelijke verhaallijnen die al voorbijkwamen - niet verbaasd zijn dat de dood gewaande dame uit de titel in het derde seizoen springlevend blijkt. Althans, ze ligt in ieder geval niet in haar graf, getuige de openingsscène waarin Sara’s broer Álex (Manolo Cardona) en haar ex Rodolfo (Alejandro Nones) na een opgraving door een forensisch team een lege kist aantreffen. Terwijl we al achttien afleveringen gisten naar wie verantwoordelijk was voor Sara’s dood, past showrunner José Ignacio Valenzuela opnieuw een kolderieke mouw aan het verhaal.
Dat is ook het fijne aan de Mexicaanse thriller: niets is wat het lijkt is een understatement. Zo leek het vorig seizoen alsof Marifer (Litzy) omkwam ineen vuurzee, maar ook zij leeft nog. Álex en zijn lover Elisa (Carolina Miranda) willen haar natuurlijk graag spreken, omdat ze vorig seizoen bekende dat zij degene was die verantwoordelijk was voor het ongeluk met de parachute waardoor Sara gewond raakte (of overleed). Nader onderzoek wijst uit dat de hele brandwondenkliniek waar Marifer na haar ongeluk is terechtgekomen nog maar enkele weken bestaat. Dus lijkt het erop alsof het hele gebouw voor haar is opgetrokken.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Who Killed Sara?
Dat kan alleen in de verhaalwereld van Who Killed Sara?. Ook introduceert Valenzuela – en ook dat is alleen besteed aan het Mexicaanse drama – en passant een nieuwe bad guy: een farmaceut gespeeld door niemand minder dan Jean Reno. Who Killed Sara? liet zich in het eerste seizoen nog omschrijven als een ui die langzaam werd gepeld. Gaandeweg leek de kijker tot de kern te komen. Maar intussen is Valenzuela’s geesteskindje een grote goocheltruc waarbij uien zomaar worden verwisseld voor nieuwe uien. Daar moet je als kijker wel in mee willen gaan. Wie echter nu zijn televisie afstemt op het derde deel, zal al lang en breed bekend zijn met de spannende narratieve uitspattingen van Who Killed Sara?.
Who Killed Sara? S03, vanaf 18 mei 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!