Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Whitstable Pearl S02E01: verfrissende dynamiek

  •  
04-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
598 keer bekeken
  •  
Whitstable Pearl S02
Rechercheur Mike en amateurspeurder Pearl turen nog steeds verleidelijk naar elkaar in seizoensopener die in het teken staat van de ontvoering van een kind.
Foto credit: Jed Knight / Acorn TV
Hoewel Pearl (Kerry Godliman) geen officiële diender is heeft ze een beter inzichtelijk vermogen dan de meeste politieagenten, zo wordt in Whitstable Pearl telkens gesuggereerd. In de openingsaflevering van het tweede seizoen wordt echter juist benadrukt dat ze geen badge draagt, wanneer ze een beslissing neemt die geenszins volgens het politieboekje gaat. Ze geeft namelijk een verdachte die deels schuldig blijkt te zijn clementie. Dat had haar ‘partner in crime’ Mike (Howard Charles) waarschijnlijk nooit gedaan. Maar wat niet weet, wat niet deert: zodoende schuift Pearl een hele zaak eigenhandig onder het tapijt.
Het verhaal draait om een Irakveteraan (Okezie Morro speelt Dan Tomlin) die op een dag ogenschijnlijk zijn zoontje Kruz (Yaw Nimako-Asamoah) ontvoert. Zoonlief verhuist elk weekend via de ferry tussen Calais en Dover naar zijn vader in Engeland, waarna hij op zondag weer terugreist naar zijn moeder, Tomlins ex. Maar als Tomlin zijn auto nabij een bosrijk gebied crasht nadat hij Kruz heeft opgehaald, en zijn zoon vermist blijkt, dan blijkt dat Tomlin Kruz allerlei overlevingstechnieken heeft geleerd – heeft de oud-soldaat zijn auto doelbewust laten botsen? Heeft hij kwade intenties? Pearl wordt al snel ingeschakeld omdat Tomlin de politie niet vertrouwt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Niet zo raar: met de voogdijzaak ging het niet lekker en Kruz zag met zijn eigen ogen hoe zijn temperamentvolle vader werd getaserd door de politie. Niettemin brengt de zaak Pearl en Mike weer bij elkaar, die vorig seizoen bijna een koppel werden. Nu daten ze allebei met andere mensen, hoewel ze nog steeds vol verlangen naar elkaar gluren. Saillant is dat deze ontluikende romance opnieuw de rode draad in het seizoen lijkt en dat is verfrissend: de misère wordt elke aflevering opgelost, terwijl de liefde (nog) niet wordt geconsolideerd.
Whitstable Pearl S02, vanaf 5 december 2022 op BBC First
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!