Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Welcome to the Family S01: zwarte komedie over een prettig gestoorde familie

  •  
01-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
Welcome to the Family
Het samengestelde gezin van alleenstaande moeder Àngela is een vreemd allegaartje, maar voelt ook een beetje als familie.
Stel, je wordt als alleenstaande, werkende moeder, met drie kinderen (en je zwager) uit je huis gezet. Schoorvoetend klop je aan bij je van je vervreemde vader, die je twintig jaar eerder dwong te kiezen tussen een abortus of een leven op straat. Tijdens jullie verhitte woordenwisseling zakt vaderlief dood ter aarde en blijkt vervolgens dat zowel jij als zijn nieuwe vrouw niet in zijn testament staan.

Wat doe je dan?

Precies, je rolt je vader op in een Perzisch tapijt, verstopt hem in de schuur en doet net alsof er niets aan de hand is, tot je het testament kan vervalsd hebt. Welkom bij de Catalaanse zwarte komedie Welcome to the Family (Benvinguts a la família)! Welcome to the Family geeft nieuwe betekenis aan de term ‘samengesteld gezin’.  Overwerkte moeder Àngela (Melani Olivares) had makkelijk een verloren tweelingzus van Sam Fox (Pamela Adlon) uit Better Things kunnen zijn. Oudste zoon Fran (Nao Albet) heeft op het eerste gezicht juist wat weg van een blonde Jim Carrey uit Dumb & Dumber en mesjogge stiefmoeder Victòria (Yolanda Ramos) lijkt zo uit een film van Pedro Almodóvar te zijn ontsnapt (ze had ooit ook een klein rolletje in Volver). Combineer dat met een Flodder-achtig scenario (onaangepaste familie neemt intrek in poepsjieke buurt) en de aanwezigheid van een ontbindende echtgenoot/vader/opa in de schuur en er is een groot gevaar voor overkill.

De problemen zijn ook nog lang niet voorbij. Àngela en co hebben te maken met bemoeizieke buren, een onvoorspelbare stiefmoeder, een oude verliefde schoolvriend én lokale politie-detective (Miquel Fernández) en een louche advocaat (Lluís Villanueva), die chantagemogelijkheden ruikt na een bezoekje van Àngela met schoonbroer Nando (Ivan Massagué).

Toch zijn de familieleden meer dan pionnen op een enigszins macaber schaakbord.

Zo zijn de worstelingen van een moeder die zich realiseert dat ze door alle geld- en kopzorgen er al die jaren te weinig voor haar kinderen is geweest erg herkenbaar, is Victòria naast een hysterisch drankorgel toch ook een warme moeder en liefhebbende echtgenote en schuilt er achter alle tics en eigenaardigheden van Fran toch ook een heel gevoelige, hyperintelligente jongen, die als een blok valt voor Victoria’s coole dochter, Àlex (Georgina Amorós). Zelfs Àngela’s vader blijkt meer te zijn geweest dan alleen een kille man (want waarom anders is de code van zijn kluis de geboortedag van zijn dochter?).

Hoe meer je met ze meemaakt, hoe sympathieker ze worden. Welcome to the Family begint als een vreemd allegaartje, maar eindigt als familie.
Welcome to the Family S1, vanaf 27 juli 2018 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!