Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Wednesday S01E01: humor ontbreekt in teleurstellende remake

  •  
22-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
214 keer bekeken
  •  
Wednesday
Jenna Ortega is goed gecast in horrorreeks die zich in tegenstelling tot zijn voorgangers veel te serieus neemt.
Foto credits: Vlad Cioplea / Netflix
Als Wednesday Addams (Jenna Ortega) zich voor de zoveelste keer misdraagt op school, dan wordt ze verbannen naar een omineuze instelling voor speciaal onderwijs diep in een bos. Eerder die dag gooit ze piranha’s in het water bij een paar klasgenoten die haar broertje Pusgley (Isaac Ordonez) toetakelden. Het titelpersonage laat in die zin niet met zich sollen – geestig is ook dat Édith Piafs Non, je ne regrette rien weerklinkt onder de bovengenoemde scène. Wednesday heeft weinig last van gewetenswroeging en dat is duidelijk te zien in Ortega’s ijzige blik. De jonge actrice is wat dat betreft geknipt voor de rol.
Dat geldt in mindere mate voor Wednesdays ouders, vertolkt door Catherine Zeta-Jones en Luis Guzmán. Hun Morticia en Gomez zijn net zo losbandig als hun voorgangers in de films uit jaren 90 (Anjelica Huston en Raúl Juliá), maar de humor ontbreekt. Dat geldt voor Wednesday – de zwembadscène vormt enigszins een uitzondering - in algemene zin eveneens: de toon is te ernstig.  De televisieserie uit de jaren 60 en de speelfilms uit de jaren 90 flirtten op geestige, parodiërende wijze met het macabere – ze grossieren in zelfspot. Wednesday neemt zichzelf van meet af aan te serieus.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Wednesday
Met een verhaallijn – Wednesday raakt in de eerste aflevering al betrokken bij een geheimzinnig complot - die meer doet denken aan die van een thriller- of horrorreeks. Dat krijg je ook met een remake of reboot: sommige kijkers gaan Wednesday zonder twijfel vergelijken met zijn voorgangers. Die zullen zich vervolgens afvragen: is deze remake gelegitimeerd? Was de tijd rijp voor een hervertelling? Ironisch genoeg speelt Christina Ricci – de Wednesday van weleer, die eigenlijk een stuk leuker is – ook een rol in deze nieuwe Netflix-reeks.
Wednesday S01, vanaf 23 november 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!