Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Game of Thrones-overbrugging: acteurs uit het pré-GoT-tijdperk

  •  
02-04-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2856361467
De jaarlijkse terugkeer van Game of Thrones valt al bijna zes seizoenen in april, maar dit jaar moeten we langer wachten. Derhalve: de Lagarde’s GoT-overbruggingsservice!
Winter has come, en dus begonnen de makers van Game of Thrones pas met filmen toen het weer grauwer en grijzer werd. De geplande release is daarom verplaatst naar deze zomer. Om de tijd te overbruggen, heeft HBO een teaser online gezet. Daarnaast hebben wij de opmerkelijkste rollen van je favoriete Game of Thrones-acteurs op een rijtje gezet – uit een tijdperk voordat ze in Game of Thrones speelden.
Tyrion Lannister: Peter Dinklage
Dinklage speelt het vliegtuig dat Patricia Arquettes King Kong achtervolgt tijdens een optreden in Human Nature (2001), een komedie van Being John Malkovich-regisseur Charlie Kaufman.
Daenerys Targaryen: Emilia Clarke
Zeven jaar geleden werd een 24-jarige Emilia Clarke geterroriseerd door dinosaurusfossielen met laserogen in de campy Syfy-channel monsterfilm Triassic Attack.
Cersei Lannister: Lena Headey
Headey was pas 21 toen ze in 1994 tegenover Jason Scott Lee speelde in het goed ontvangen The Jungle Book.
Jaime Lannister: Nikolaj Coster-Waldau
Coster-Waldau brak door met het Deense Nightwatch (1994), waarin hij de angstige nachtbewaker van een mortuarium speelt. De film was zo’n succes dat deze in 1997 door Hollywood opnieuw verfilmd werd met Ewan McGregor in de hoofdrol.
Margaery Tyrell: Natalie Dormer
De rol van de beeldschone Victoria die verleid wordt door Heath Ledgers Casanova twaalf jaar geleden was de eerste film in Natalie Dormers carrière.
Brienne of Tarth: Gwendoline Christie
In een kunstzinnig geschiedenisexperiment van de BBC zeven jaar geleden draagt Christie een gouden bivakmuts van spandex.
Ygritte: Rose Leslie
In reconstructieprogramma Locked up Abroad speelt een dan nog 21-jarige Rose Leslie haar eerste rol als een cocaïnesmokkelende reiziger in een aflevering uit 2008. Vier jaar later heeft ze haar rol als Ygritte te pakken.
Sandor ‘The Hound’ Clegane: Rory McCann
In buddy cop-komedie Hot Fuzz, met Simon Pegg en Nick Frost, speelt de Schotse McCann een Lurch-achtige supermarktmedewerker die alleen antwoord kan geven met ‘Yarp’.
Tywin Lannister: Charles Dance
Inmiddels een gouwe ouwe: vijftien jaar geleden deed Charles Dance, oftewel Lannisterpatriarch Tywin, een dansje in de slotscène van Ali G Indahouse.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!