Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

War of the Worlds wordt serie op Fox

  •  
23-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
War of the Worlds
De adaptatie is afkomstig van Howard Overman, maker van het dit weekend weer op Netflix verschenen Merlin.
Fox heeft een tv-bewerking van War of the Worlds aangekondigd. De nieuwe adaptatie van het beroemde boek van H.G. Wells speelt zich af in het hedendaagse Europa en de opnamen gaan in de herfst van start. De serie is afkomstig van Howard Overman, die eerder werkte aan onder meer Misfits, Crazyhead en Merlin. In War of the Worlds wordt bijna de gehele aarde uitgeroeid door buitenaardse wezens. Het boek van H.G. Wells werd voor het eerst verfilmd in 1953 en meer recentelijk (in 2005) was er ook nog een verfilming door Steven Spielberg. De meest legendarische adaptatie stamt echter uit de jaren dertig, toen Orson Welles het verhaal voordroeg als hoorspel op de radio. Het hoorspel bestond uit verschillende fictieve nieuwsberichten die zo echt leken, dat een groot deel van de luisteraars daadwerkelijk in paniek raakte.
Fox mikt momenteel op een première in 2019. Overigens heeft ook MTV een tv-versie van War of the Worlds in aantocht, afkomstig van Jeff Davis (Teen Wolf).
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!