Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Wallander krijgt prequel op Netflix

  •  
29-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wallander
De zesdelige serie vertelt het verhaal van de eerste zaak die een jonge Wallander op moet lossen.
De Zweedse detective Kurt Wallander werd bedacht door auteur Henning Mankell. Het personage dook al eerder op in verschillende tv-adaptaties van zijn boeken: Wallander werd in een aantal tv-films gespeeld door Rolf Lassgård en daarna volgden een aantal tv-series met Krister Henriksson in de titelrol. Verder was er een Britse adaptatie met Kenneth Branagh als de Scandinavische detective, die tevens een tijdje op Netflix stond, maar inmiddels is verwijderd. De prequel-serie van Netflix krijgt een cast met zowel Zweedse als Britse acteurs. Wie de jonge Wallander zal spelen is nog niet bekend. In de tv-film Pyramiden uit 2007 was Gustaf Skarsgård ( Vikings ) te zien als een jonge Wallander. Wereldwijd zijn er meer dan veertig miljoen boeken uit de Wallander-reeks verkocht.
De nieuwe Wallander moet in 2019 in productie gaan. Het Zweedse productiehuis Yellow Bird, verantwoordelijk voor alle voorgaande tv-adaptaties, zal produceren.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!