Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Waffles + Mochi S01E01: educatieve feelgoodtelevisie

  •  
16-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Waffles + Mochi
Onder leiding van Michelle Obama passeren gezonde – en heerlijk ogende – recepten de revue in aandoenlijk kinderkookprogramma.
Waffles + Mochi is het laatste wapenfeit van de samenwerking tussen de Obama familie en Netflix. Voormalig first lady Michelle Obama verlegt in deze kleurrijke kinderserie net als destijds met haar moestuin in het Witte Huis de aandacht naar vers en gezond voedsel. In de hoofdrol spelen het wafelmonster Waffles en zijn kleine souffleur (een soort deegbal) Mochi. Ze komen uit het land van bevroren eten, waar ijs nooit smelt en dromen bevriezen. Veel wordt er aldaar niet gekookt, gerechten bestaan vooral uit ijsklontjes. Dus is er werk aan de winkel. Met hulp van Obama, en een keur aan andere usual suspects uit de culinaire wereld, zal het duo heerlijke gerechten bereiden.
Zo maken ze in de eerste aflevering met televisiekok Samin Nosrat een pasta van cherrytomaatjes – of clownsneuzen, zoals Waffles opmerkt. Nosrat legt geduldig uit dat de tomaat – zie de zaadjes binnenin! – een fruitsoort is. Maar de tomaat wordt door koks gebruikt als groente. Waffles en Mochi zijn het spoor bijster. Een bezoek aan een pizzeria – een tomatenwinkel, aldus Waffles – biedt soelaas. Gaandeweg begrijpen ze nog beter wat een tomaat is, en wat je ermee kunt – ook een appetijtelijke gazpacho behoort tot de mogelijkheden. Het ziet er allemaal hemels uit, en dat lijkt ook de bedoeling van de kinderreeks: jonge kijkers enthousiasmeren voor groente en fruit.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Waffles + Mochi
Hoewel ondergetekende het recept voor de gazpacho ook eens zal nazoeken. Want Waffles + Mochi ís voor alle leeftijden gemaakt. Het is feelgoodtelevisie pur sang, waarbij de didactische boodschap niet al te opzichtig wordt gebracht. En er valt ook visueel veel te genieten: de makers hebben gekozen voor een eclectische esthetiek. Denk aan hier en daar stop-motion, dan weer wat live-action-elementen en tussendoor wat mooie geïllustreerde scènes. Allemaal staan ze in het teken van heerlijk eten, omdat de makers als geen ander weten dat liefde door de maag gaat.
Waffles + Mochi S01, vanaf 16 maart 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!