Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Vivo: soms is simpel verhaal met aanstekelijke muziek voldoende

  •  
05-08-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
Vivo
De animatiefilm van Lin-Manuel Miranda (Hamilton) zal de wereld niet veranderen, maar dat hoeft ook niet.
Lin-Manuel Miranda, het genie achter Hamilton , levert met de vrolijke Netflix-animatie Vivo geen film af die de wereld zal veranderen. Maar soms mag de lat wat lager liggen en is 'slechts' anderhalf uur aanstekelijke muziek ook prima.
Zijn Caribische roots hebben altijd een prominente rol gespeeld in het werk van componist en acteur Lin-Manuel Miranda. Founding father Alexander Hamilton, de hoofdpersoon in zijn baanbrekende theaterhit Hamilton, werd er geboren en In the Heights, het musicaldebuut van Miranda, was een liefdesverklaring aan de Latin-American gemeenschap in New York.
Vivo
Ook het vrolijke Vivo, dat zich afspeelt op Cuba en in Florida, is een eerbetoon aan de opzwepende Latin-muziek. Miranda schreef alle nummers voor de lieve familiefilm over een kinkajoe (van wie hij ook de stem insprak) die een belofte nakomt aan de straatmuzikant met wie hij zijn hele leven heeft opgetreden in Havana. Deze Andrés liet zijn getalenteerde muzikale partner Marta ooit naar de VS verhuizen om daar door te breken, maar meldde haar nooit hoeveel hij eigenlijk van haar hield.
Vivo
Vivo, dat oorspronkelijk voor de bioscopen bedoeld was maar door de pandemie bij Netflix belandde, legt de lat niet al te hoog. Het simpele verhaaltje laat zich vrij snel uittekenen: gaat het de zingende rolstaartbeer lukken zijn missie te voltooien?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Vivo
Uiteraard vindt hij onderweg een bont pallet aan luidruchtige bijpersonages op zijn pad - een recalcitrant nichtje, een verlegen lepelaar, een enge slang. Maar de meeste problemen worden binnen één liedje verholpen; te veel originele vondsten of spanning waren duidelijk niet het doel van regisseur Kirk DeMicco (The Croods).
Vivo
De vraag is tegelijkertijd of dat een onoverkomelijk probleem is als de film uiteindelijk, ondanks de eenvoud, anderhalf uur prima vermaak voor het hele gezin biedt. De muziek van Miranda zal geen Tony's gaan winnen maar is effectief zat. En Vivo heeft uiteindelijk het (muziek)hart op de juiste plek zitten - niet voor niets werden de rollen van Andrés en Marta ingesproken door Latin-iconen Juan de Marcos González (Bueno Vista Social Club) en Gloria Estefan. Zeker in deze druilerige zomerweken kan dat meer dan voldoende zijn.
Vivo, vanaf 6 augustus 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!