de Lagarde

Virgin River S05E01: nog steeds soap met goede personages

  •  
07-09-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2108 keer bekeken
  •  
Virgin_River_n_S5_E9_00_33_58_15R

© Netflix

Terwijl Mel zich verheugt op haar bevalling en huwelijk met Jack, bedreigen invloeden van buitenaf het idyllische leven in Virgin River. 

In Virgin River zijn de problemen van buitenaf steevast makkelijker identificeerbaar dan de problemen van binnenuit. Dat wordt aan het begin van het vijfde seizoen weer eens pijnlijk duidelijk. Een toekomstig probleem van buitenaf is het toerisme dat aanzwelt in de idyllische regio waarin het dorp ligt. Maar voor nu is dat, ook gezien Jacks (Martin Henderson) plannen om nog meer kampeergelegenheden aan het meer te bouwen, juist goed voor de lokale economie. Maar de openingsaflevering luidt ook de komst van de zwaar desastreuze drug fentanyl in. Ellende uit de grote steden lijkt ver weg, maar weet uiteindelijk ook Virgin River te vinden.

Daar heeft Mel (Alexandra Breckenridge) echter nog geen weet van. Ze is twee maanden zwanger en zei vorig seizoen haar baan als verpleegkundige bij de artsenpraktijk van Doc Mullins (Tim Matheson) op. Onder meer omdat het niet goed boterde tussen haar en Mullins’ arrogante maar knappe vervanger huisarts Cameron (Mark Ghanimé). Maar Mels zwangerschap valt ook in de categorie 'hoog risico' en ze heeft ook nog eens een bruiloft die ze moet voorbereiden. Fervente kijkers van Virgin River weten wel beter. Mel kan het, net als Hope (Annette O’Toole), niet laten om zich te ontfermen over de gemeenschap.

Virgin_River_n_S5_E7_00_38_58_18R

© Netflix

Voor Hope wordt dat door toedoen van haar hersenaandoening wel steeds moeilijker, tot haar grote verdriet. En zo zijn er zoals gewoonlijk weer talloze ontroerende, triviale en ingrijpende verhaallijnen. Virgin River is een soapserie, maar de makers schromen niet de personages te verdiepen en een vleugje medemenselijkheid te etaleren. Vorig seizoen kwam Jack erachter dat Mel zwanger is van hem en dat hij niet de biologische vader is van de tweeling die hij kreeg met zijn ex Charmaine (Lauren Hammersley). Je zou denken dat hij niets meer van de kinderen wil weten. Maar aan het einde van de aflevering begluurt hij ze liefdevol vanuit zijn auto.

Virgin_River_n_S5_E6_00_14_22_14R

© Netflix

Henderson speelt een macho met een groot hart, een personage dat je zo op het verkeerde been kan zetten. Jack is een mooi voorbeeld van hoe Virgin River zich na vier seizoenen nog steeds weet te onderscheiden van de traditionele tranentrekker.

Virgin River S05, vanaf donderdag 7 september 2023 in zijn geheel bij Netflix, hoewel er op 30 november ook nog twee speciale 'holiday episodes' volgen

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!