Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Video: de verwijzingen in Stranger Things S1

  •  
29-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
De Netflix-serie Stanger Thingslees onze recensie – is één grote ode aan de sciencefiction- en fantasy-films ut de jaren tachtig. Voor de mensen die de serie al gezien hebben, is hier hieronder een compilatie te zien, waarin de eighties -verwijzingen samen met het bronmateriaal op een rij worden gezet.
Zo zien we dat de serie hommages bevat aan onder meer The Goonies van Richard Donner, Stand By Me van Rob Reiner, E.T. van Steven Spielberg en – hoewel technisch gezien geen film uit de jaren 80 – Alien van Ridley Scott. Stranger Things werd wereldwijd ontzettend goed ontvangen en hoewel een tweede seizoen nog niet officieel is aangekondigd door Netflix, lijkt dat slechts een kwestie van tijd. De laatste aflevering liet de deur openstaan voor een vervolg en ook de makers zelf lieten weten nog voldoende ideeën te hebben voor toekomstige seizoenen.
In Stranger Things zet de verdwijning van een jongetje een kettingreactie in werking. Als zijn door Winona Ryder ( Beetlejuice , Dracula ) gespeelde moeder met hulp van vrienden, familie en de lokale politie zoekt naar antwoorden, wordt iedereen meegezogen in een mysterie vol geheime overheidsexperimenten en bovennatuurlijke krachten. Lees ook ons artikel over hoe de invloeden op Stranger Things destijds op hun beurt geïnspireerd werden door nostalgie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!