Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Video: intro voor fictieve Indiana Jones cartoonserie

  •  
01-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
indiana-jones-cartoon-video
De Nederlandse designer en animator Patrick Schoenmaker heeft een kort animatiefilmpje met Indiana Jones online gezet. Vijf jaar lang werkte hij aan zijn passieproject.
Schoenmaker ontwierp eerder al door Lucasfilm goedgekeurd artwork van de Indiana Jones -serie voor Acme Archives. Hij is sinds het zien van Raiders of The Lost Ark van regisseur Steven Spielberg een gigantische fan van de door Harrison Ford gespeelde archeoloog. Na de release van Indiana Jones & The Kingdom of the Crystal Skull in 2008 was er geen uitzicht op een vijfde film in de franchise en dus besloot hij zelf maar een onofficieel project met het personage op te zetten. Vijf jaar later is het resultaat online te bewonderen; een openingsfilmpje van een fictieve Indiana Jones -tekenfilmserie die (nog) niet bestaat. In iets meer dan een minuut zien we Indy oude tempels betreden, nazi's bevechten en met zijn zweep over krokodillen heen slingeren.
Lucasfilm werd in 2012 voor een bedrag van ruim 4 miljard dollar overgenomen door Disney. Van Star Wars werden vervolgens verschillende nieuwe films, spin-offs, series, games en comics aangekondigd, maar rond de Indiana Jones -licentie – die ook bij de prijs zat inbegrepen – bleef het een stuk stiller. Uiteindelijk werd er eerder dit jaar nog wel een vijfde speelfilm – van Spielberg en met Ford – aangekondigd, die in de zomer van 2019 in de bioscoop moet verschijnen.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!