Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Velvet Colección S02: het modehuis krijgt een belangrijke opdracht

  •  
25-04-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
988 keer bekeken
  •  
Velvet Collection Poster
In de serie zijn weer veel minirokjes, de start van de seksuele revolutie en natuurlijk de onmisbare liefdesdriehoeksverhoudingen te zien.
Velvet Colección is terug met een tweede seizoen en het modehuis krijgt dé opdracht die globale erkenning kan opleveren: Farah Diba ’s jurk ontwerpen voor haar kroning. De Iraanse is onder de indruk van de collectie van Velvet, die zij te zien krijgt tijdens een privé-modeshow. (In het echt werd Diba gekleed door modehuis Dior). Haar ambassadeur Omar (Andrés Velencoso) heeft ook zijn oog laten vallen op iets - of eigenlijk iemand - van Velvet Colección: Clara Montesinos.
Clara (Marta Hazas) staat aan het hoofd van Velvet Colección, en hoewel het mede dankzij haar is dat het bedrijf zo succesvol is, heeft zij het gevoel dat ze met deze opdracht aan iedereen kan bewijzen dat zij haar positie waardig is.
Waar in de originele serie Velvet Ana Ribera (Paula Echevarría) en Alberto Márquez (Miguel Ángel Silvestre) voor de dramatische liefdeswendingen zorgden, doen Clara en Mateo (Javier Rey) dat in de spin-off. Clara en Mateo hebben al sinds seizoen één van Velvet een relatie, die ook de nodige ups en downs kende. De twee hebben in het vorige seizoen besloten om te gaan scheiden, maar Mateo keert dit seizoen terug naar Barcelona om de liefde van zijn leven terug te winnen.
Clara valt echter voor de charmes van de Iraanse ambassadeur. Mateo is er door zijn journalistieke onderzoek van overtuigd dat Omar niet is wie hij zegt te zijn en probeert Clara hiervan te overtuigen. Met zijn assistent reist hij Clara en Omar achterna naar Iran, waar ze een choquerende ontdekking doen.
De excentrieke ontwerper Raúl de la Riva (Asier Etxeandia) is na zijn val in de seizoensfinale van seizoen één aan het herstellen en wordt hierdoor geconfronteerd met zichzelf. En Patricia Márquez (Miriam Giovanelli) heeft haar nieuwe ik – in het eerste seizoen heeft zij een innerlijke transformatie ondergaan en nu gaat ze door het leven als Patty Samira, hippie-goeroe – helemaal omarmd. Ze heeft een boek geschreven over tantra en woont in een resort waar opvallend genoeg alleen maar schaars geklede mannen rondlopen. Beide zorgen voor komische situaties en symboliseren tegelijkertijd hoe belangrijk het is om verder te gaan na heftige gebeurtenissen.
De serie is ultiem escapisme, met zowel herkenbare als (zeer) ongeloofwaardige gebeurtenissen die je laten meeleven met de personages. De vrouwelijke personages in de serie zijn veelal sterk en progressief, en de mannelijke personages zijn niet bang om emoties te tonen. De dramatische telenovela-plottwisten maken het verslavend en de decors en retro-outfits zijn een plezier voor het oog. En: er komt een derde en tevens laatste seizoen.
Velvet Colección S02, vanaf 14 februari 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!