Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Vanity Fair gaat 27 oktober van start op NPO 2

  •  
09-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vanity Fair
Olivia Cooke (Me and Earl and the Dying Girl) speelt de hoofdrol in het Britse kostuumdrama.
Vanity Fair is gebaseerd op de literaire klassieker van William Makepeace Thackeray, ook bekend van het ooit door Stanley Kubrick verfilmde Barry Lyndon. De miniserie volgt Becky Sharp (Olivia Cooke), een meisje van lage komaf, die zich aan de start van de negentiende eeuw omhoog probeert te werken binnen de Britse 'high society'. Ze heeft het niet naar haar zin bij Miss Pinkerton's, een instituut voor dames, en wordt vervolgens tegen haar zin in naar Hampshire gestuurd, om daar te werken als gouvernante. Toch is ze vastbesloten haar leven een andere wending te geven en uiteindelijk weet ze zelfs een plek aan het hof van koning George IV te bemachtingen. De serie heeft bijrollen voor onder anderen Johnny Flynn ( Lovesick ), Suranne Jones (Scott & Bailey), Claudia Jessie (Line of Duty) en Monty Python -veteraan Michael Palin.
Vanity Fair is een coproductie van het Britse ITV en het Amerikaanse Amazon. De miniserie bestaat uit zeven afleveringen en gaat 27 oktober in première op NPO 2.
Lees hier onze recensie over Vanity Fair.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!