Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

V-Wars S01E01-03: pas op: ecovampiers!

  •  
05-12-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
V-Wars S01
Een oeroud vampiervirus ontsnapt uit het smeltende ijs. Kan dokter Luther Swann (Ian Somerhalder, The Vampire Diaries) zowel de wereld redden als Mike, zijn beste vriend en patient zero?
Een man strompelt wezenloos in zijn ondergoed en cowboylaarzen buiten over een verlaten vlakte. Zijn kledingcombinatie is niet eens zo merkwaardig. Zorgwekkender is het feit dat het buiten dertig graden vriest. De kou en sneeuw lijken hem niet te deren, er is iets anders waardoor hij van pijn ineenkrimpt. Dan pakt hij een pistool en schiet zich door zijn hoofd.
Tot zover begint V-Wars, de nieuwe vampierserie op Netflix, eigenlijk nog best goed. Ook een originele, en actuele, insteek is dat het virus dit keer vrijkomt door de klimaatveranderingen: de ijskappen smelten en uit het smeltende ijs komen gevaarlijke ziektekiemen vrij die millennialang vast hebben gezeten. Dokter Luther Swann (Ian Somerhalder, vampier Salvatore in The Vampire Diaries) en zijn boezemvriend Mike (Adrian Holmes, Arrow, Continuum) zijn de volgende twee die worden blootgesteld aan deze levensgevaarlijke isotopen wanneer ze op zoek gaan naar waar de rond strompelende dokter uit de opening nu toch is gebleven.
V-Wars S01
Allebei belanden ze in quarantaine, waar ze na een paar dagen worden vrijgelaten. Het was maar een ‘onschuldige verkoudheid uit de ijstijd’, aldus hun leidinggevende. ‘Vertrouw me.’
V-Wars S01
Al snel openbaren zich bij Mike de eerste, verontrustende symptomen: zijn zintuigen worden scherper, zijn reflexen sneller, zijn gebit doet pijn en Mike heeft opeens geen trek meer in goed doorbakken vlees. Tegelijkertijd met deze ontwikkelingen doen er zich een reeks mysterieuze moorden voor, waarbij de slachtoffers zijn opengereten en leeggezogen. Toch is het pas in de 44 ste minuut dat een sensatiejournalist, Kaylee (Jacky Lai), voor het eerst het woord ‘vampier’ in de mond neemt.
V-Wars S01
De eerste drie afleveringen zijn redelijk standaard, maar toch weet de serie er hier en daar nog een enigszins originele draai aan te geven. Omdat de besmetting niet wordt overgedragen via bloed, maar via isotopen, en sommige mensen immuun zijn, betekent dit dat je nooit zeker weet wie de volgende is die zal veranderen. Daarnaast is Mike naast een bloeddorstig monster toch ook nog voor een deel mens. Reden genoeg voor Luther om te geloven dat genezing mogelijk is. Maar of Calix Niklos (Peter Outerbridge), hoge omes bij de overheid, daar hetzelfde over denkt…
 
V-Wars S01, vanaf 5 december 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!