Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Unsolved Mysteries S03E01: vakkundig twijfel zaaien

  •  
18-10-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
303 keer bekeken
  •  
Unsolved Mysteries S03
In 2015 wordt een Amerikaanse tiener overreden door een trein. In fascinerende seizoensopener wordt betoogd dat dit geen zelfmoord was – maar een kwaadaardige daad.
In de avond van 12 juli 2015 wordt het lichaam van tiener Tiffany Valiante in de buurt van het Amerikaanse New Jersey overreden door een trein. Is het zelfmoord? Of zijn er kwade krachten in het spel? Het derde seizoen van Unsolved Mysteries opent met een bijzonder intrigerende zaak over een jonge vrouw die eigenlijk goed in haar vel zat – althans, dat vinden haar ouders. Hoe kwam ze dan toch bij het spoor, zo’n 6 kilometer van haar huis? Daarover komen meerdere theorieën voorbij. Ze stapte bij iemand in de auto, of ze moest rennen door het bos omdat ze door iemand werd achternagezeten.
Het probleem met deze zaak is dat de spoorwegpolitie – die geen goede ervaring heeft met dit soort zaken - de dood van Valiante meteen als zelfmoord heeft uitgesproken. Er is nooit gedegen onderzoek gedaan. Familieleden van Valiante vonden een dag later zelfs nog lichaamsresten van de tiener op de plek waar ze lag. Er is daarnaast geen DNA-onderzoek gedaan, en er ontbreekt nog kleding. Maar: de relatie van Valiante was ook net uit en ze had een dikke ruzie met een vriendin. Precies op 12 juli. Af en toe denk je als kijker dan ook: zoeken de ouders er niet te veel achter? Een treurige gedachte die ook de experts niet echt kunnen wegnemen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Zij zijn ingehuurd door Tiffany’s ouders en het is in hun voordeel dat deze twijfel bestaat – zij zullen dus ook standvastig blijven volhouden dat het geen zelfmoord was, om geld te kunnen blijven verdienen aan speurwerk. Wat is dan de moraal van het verhaal? De pijnlijke constatering dat de spoorwegpolitie van New Jersey niets kan met dit soort zaken en er maar wat van bakt. Hopelijk brengt deze aflevering daar verandering in.
Unsolved Mysteries S03, vanaf 18 oktober 2022 de eerste drie afleveringen bij Netflix, de overige drie verschijnen op 25 oktober
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!