Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Unforgotten S05E01: spannende wisseling van de wacht

  •  
21-10-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2919 keer bekeken
  •  
Unforgotten S05

© ITV

Actrice Sinéad Keenan neemt moedig het stokje over van Nicola Walker als de nieuwe partner van Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar) in complexe seizoensopener.

Actrice Sinéad Keenan stapt in het vijfde seizoen van Unforgotten in de voetstappen van haar collega Nicola Walker. Walkers personage Cassie Stuart kwam vorig jaar, na vier seizoenen, om het leven na een auto-ongeluk. Keenan speelt detective Jessie James, de nieuwe partner van Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar). En James blijkt een blaag. Ze behandelt Khan van meet af aan als voetveeg en als de twee op een zaak worden gezet (een skelet wordt gevonden in de schoorsteen van een huis dat wordt verbouwd) dan luistert ze amper naar Khans bespiegelingen. Daarmee lijkt showrunner Chris Lang te suggereren: lieve kijker, wees niet bang, James wordt geen kopie van Stuart.

Bovendien blijkt er ook een reden te zijn voor James’ wanstaltige gedrag: ze vermoedt dat haar echtgenoot een affaire heeft. Tegelijkertijd is Khan in diepe rouw. Misschien wel omdat Stuart als een zus voor hem was, en Lang heeft altijd al uiteengezet hoezeer Unforgotten draait om familierelaties. Niettemin kunnen ze tijdens het werk hun grieven botvieren. Daarnaast introduceert Lang een junkie-echtpaar, een man op leeftijd en twee mensen die een restaurant runnen. Die zullen uiteindelijk allemaal aan elkaar gelinkt worden, en misschien ook wel aan het skelet. Tegen die tijd zal James Khan misschien ook voor vol aanzien

Unforgotten S05

© ITV

In die zin sorteert de zaak waaraan de twee dienders werken een louterend effect. Zodat ze privé misschien lekkerder in hun vel komen te zitten. Unforgotten is niet de eerste misdaadserie of whodunit waarin het niet per definitie draait om de daad (de moord) maar om relaties. Dat deed David Chase al in The Sopranos. Het is evenwel verfrissend om te zien hoe de privésituaties van James en Khan weerklinken in hun werk.

Unforgotten S05, vanaf donderdag 5 oktober in zijn geheel op NPO Plus en vanaf zaterdag 21 oktober wekelijks op NPO 2

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!