Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Undone S02E01-04: Alma en Becca als tijdreisdetectives

  •  
30-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Undone
De ambiguïteit van seizoen 1 is verdwenen, maar de twee zussen vormen wel een leuke duo-act.
Het eerste seizoen van de volwassen animatieserie Undone  beoefende een delicate balanceer-act. Tot op het einde waren er twee verklaringen mogelijk: of 1) Alma (stem van Rosa Salazar, Maze Runner , Alita: Battle Angel ) heeft de gave om door de tijd te reizen, of 2) het zit allemaal in haar hoofd. Onze laatste blik was van Alma die in uiterste concentratie zat te wachten voor een grot, in de volle overtuiging dat haar vader (Bob Odenkirk, Better Call Saul ), die toen ze jong was bij een auto-ongeluk was omgekomen, daar ieder moment in levenden lijve uit zou komen lopen.
In seizoen 2 maken de makers (de serie is geregisseerd door de Nederlandse animator Hisko Hulsing ) wel een duidelijke keuze. Alma is niet langzaam haar grip op de realiteit aan het verliezen. Wat overigens niet betekent dat alle problemen daarmee voorbij zijn. Want wat houdt haar moeder (Constance Marie) voor haar en haar zus Becca (Angelique Cabral) verborgen?
Undone
Hoewel het wel begrijpelijk is dat de ambiguïteit op een gegeven moment toch moet worden losgelaten, neemt het onvermijdelijk wel iets van de spanning en emotionele lading weg. Wel een goede keuze is dat het tweede seizoen nu meer een duo-act is. In seizoen 1 ontpopte de relatie tussen de onberekenbare Alma en de (ogenschijnlijk) onberispelijke Becca zich tot het kloppende hart van de serie. Want ook al bleek Alma’s vader van dichtbij toch minder perfect dan gedacht, op haar zus kan ze altijd vertrouwen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Undone
Dus komt het als een welkome verrassing dat Alma en Becca nu samen, als tijdreisdetectives, proberen hun moeders mysterie te ontrafelen, zelfs al lijkt haar mysterie wel wat meer rechttoe rechtaan.
Undone S02, vanaf 29 april 2022 bij Amazon Prime Video
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!