de Lagarde

Uncoupled S01E01: heerlijk geschmier en overtuigend gedweep

  •  
29-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Uncoupled
Neil Patrick Harris speelt een succesvolle New Yorker die weer op de datingmarkt komt in vermakelijke dramedy.
Foto credits: Sarah Shatz
In New York wil je als veertiger niet single zijn én op mannen vallen. Tenminste, als je een boezemvriend van kunsthandelaar Michael (Neil Patrick Harris) moet geloven. Michaels grote liefde Colin (Tuc Watkins) heeft hem verlaten, na een relatie van 17 jaar, en dus moet hij weer het uitgaansleven in – of aan de datingapps. Maar eerst moet hij de relatiebreuk verwerken, want deze kwam onverwachts: terwijl Michael een groots feest had georganiseerd voor Colins vijftigste verjaardag, vertelde zijn lover hem dat hij diezelfde dag in het geniep was verhuisd; naar een appartement waarvan hij het adres ook niet wil meedelen.
Meteen rijst de vraag: heeft Colin een ander? Of is dit een gevalletje midlifecrisis? In ieder geval is de tragedie voer voor discussie, want bij elke soiree die Michael – een man die zich begeeft in jetsetkringen – bezoekt wordt dit pijnlijke onderwerp aangesneden. En aan wie lag het trouwens? Michael wordt neergezet als een flapuit, wiens eeuwige gepraat – vooral over zichzelf – schuurt tegen een problematische vorm van narcisme. Colin komt daarentegen over als berekenend en kil – hij is bovendien een hedgefundmanager en die zijn per definitie gewiekst, aldus een vriendin van Michael. Het verrast hem dan ook als Colin hem uitnodigt voor echtpaartherapie.
Uncoupled
Het lijkt er van meet af aan echter meer op dat die therapie, zie ook de titel, draait om het ontkluwen van de echtelijke band. Hoe verdelen we de vrienden? Wie krijgt wie en wie krijgt wat? Harris acteert de wanhoop die hiermee gepaard gaat – hij houdt nog steeds zielsveel van Colin – vol overtuiging. De acteur is dan ook geknipt voor de rol, en dat weten de makers, Jeffrey Richman ( Modern Family ) en Darren Star ( Emily in Paris ) maar al te goed. Zo’n rol geeft Harris de kans om te schmieren – een van zijn grootste talenten – maar ook om zijn serieuzere kant te laten zien.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Uncoupled
Bovendien trekt de acteur het niveau van de serie – de openingsaflevering laat zich omschrijven als een soort vervolg op Sex and the City en oogt niet bijster origineel – een stuk omhoog.
Uncoupled S01, vanaf 29 juli 2022 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!