Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Twice Upon a Time S01E01-02: het lot van de liefde

  •  
22-12-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
91 keer bekeken
  •  
Twice Upon A Time
Ondanks het concept van tijdreizen blijft de Franse serie een conventioneel romantisch drama.
Frankrijk. Een zweterige vrijpartij. De bedwelmde Vincent (Gaspard Ulliel, Hannibal Rising) loopt wankelend door het huis, maar is zichtbaar tevreden over het huisfeest. Hij verdooft zichzelf al langere tijd met alcohol en drugs, maar hij is een gebroken man. Het is maanden geleden sinds de relatiebreuk met Louise (Freya Mavor, The White Queen), maar hij kan haar niet loslaten.
Een verbroken liefde, tweede kansen, en tijdreizen. In het romantische drama Twice Upon a Time (de originele titel is Il était une seconde fois) probeert Vincent halsstarrig om de fouten uit het verleden recht te zetten, en voor de liefde te vechten.
Engeland. Louise worstelt met haar gevoelens en met het feit dat haar rijke vader David (Richard Dillane, Argo) haar een gift wil geven. Hij wil zijn fortuin nu al onder zijn kinderen verdelen, omdat je volgens hem niets aan rijkdom hebt als je de vijftig gepasseerd bent. Ondertussen opent Vincent een pakket dat eerder op de dag verkeerd bezorgd was. Het bevat een houten kubus, en hij kan zijn impuls niet stoppen, kruipt in het houtwerk, en reist negen maanden door de tijd, terug in de armen van zijn Louise.
Drama uit het verleden, het heden en vele flashbacks. Schrijver en regisseur Guillaume Nicloux (Valley of Love) kiest ervoor om de scènes in het verleden licht vervormd weer te geven, zodat je de twee tijdlijnen duidelijk van elkaar kan onderscheiden. Vincent probeert middels de kubus de koers van het lot te veranderen, maar veroorzaakt (logischerwijs) een rimpeleffect in de verschillende tijdlijnen. Een tweede kans lijkt een mooi ideaal om na te streven, maar langzamerhand wordt duidelijk dat het leven negen maanden eerder niet zo veel beter was voor de geliefden.  
Twice Upon a Time is een somber romantisch drama. Hoewel het concept van tijdreizen niet vernieuwend is wordt het verhaal van Vincent en Louise getoond op een onderhoudende, maar grillige manier. Nicloux toont geen overdreven romantiek, maar eerder de realistische rafels van langdurige, romantische relaties. Sommige relaties hebben, ondanks de aanwezige liefde, een houdbaarheidsdatum.
Twice Upon A Time S01, vanaf 19 december 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!